Felvételizőknek

Szóbeli Felvételi beosztás

 

Gimnáziumunkban a felvételi vizsgák 

ONLINE formában 

vátozatlanul zajlanak tovább!

 

Tisztelt Jelentkezők!

Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassák végig!

Az idei évben a járványhelyzetre való tekintettel a szóbekli meghallgatások online, a ZOOM applikáció segítségével zajlanak! Erről részleteket lent találsz.

A szóbeli meghallgatásra csak azon diákokat hívjuk be, akik a hozott (tanulmányi eredményekből elérhető: max 50 pont) és szerzett (matek és magyar központi felvételin elérhető max 100 pont) összesen 150 pontból legalább 100 pontot elértek.

A felvételi beosztásokat az oldal alján találják meg. (utolsó frissítés: 2021.03.09. - 20:20)

FONTOS! A beosztásokat a beérkező adatlapok feldolgozása alapján, illetve az OH-tól a hét folyamán érkező teljes adatbázis alapján folyamatosan frissítjük! 

Ahhoz, hogy a szóbeli felvételi időpontodat meg tudd nézni, szükséged lesz az OM azonosítódra, melyet - többek között - a diák igazolványodon találhatsz (7-sel kezdődő, 11 számjegyből álló szám).

Értelemszerűen nyelvi szóbelire csak azon diákok kaptak időpontot, akik a 4 évfolyamos angol kéttannyelvű képzéseket is megjelölték a felvételi jelentkezés során, kivéve, ha már rendelkeznek legalább B2-es nyelvvizsgával és ezt az iskola felé a felvételi jelentkezés során hitelt érdemlően igazolták. A többi jelentkező esetén ezek a mezők szürkék (időpontot nem tartalmaznak)

Egy adott tanulóhoz tartozó sorban megtalálható  az általános szóbeli vizsga időpontja és a nyelvi meghallgatás időpontja. 

FONTOS, hogy a feltöltött táblázatok adatait, a könnyebb eligazodás érdekében, OM azonosító számok alapján emelkedő számsorrendben rendeztük.

Azoknál a diákoknál, akik több bizottságnál is felvételiznek (általános és nyelvi) az egyes meghallgatások nem feltétlenül esnek egy napra.

FONTOS!!! Kérjük, hogy a szóbeli meghallgatásod időpontjáig az e-napló tárgyévi kivonatát (vagy az ellenpőrződ) minden bejegzéssel együtt küldd el befotózva vagy szkennelve a bizonyitvany@korosi.hu címre.

A személyazonosságod igazolása céljából a szóbeli vizsgára készíts elő egy arcképes igazolványt (személyi igazolvány vagy útlevél), ezt a kérdező kollégák ellenőrizni fogják a bejelentkezéskor.

Kérünk, hogy 1 db saját névre megcímzett és felbélyegzett borítékot jutass el személyesen (titkárságon leadva) vagy postai úton a gimnáziumunk részére (Kőrösi Cs. S. Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (1033 Budapest , Szentendrei út 83.)

Mi az általános felvételi beszélgetés célja? Szeretnénk minél jobban megismerni a hozzánk jelentkező diákokat, így arra kérünk, hogy próbáld magad a lehető legjobban bemutatni. Minden olyan tanulmányi vagy sport eredményről szóló elismerést, oklevelet, amivel korábbi éveidből büszkélkedhetsz, illetve bármi olyan dolgot bemutathatsz, ami számodra fontos, ami alapján minnél jobban megismerhetünk téged. Bármilyen eszköz használata engedélyezett és támogatott.

 
FONTOS INFORMÁCIÓ!
 
Amennyiben a beosztás nem felel meg a számodra, lehetőség van új szóbeli időpontot kérni, erre azonban csak rendkívül indokolt esetben van lehetőség.
Az időpontmódosítási kérelemhez minden esetben igazolást kell csatolni (pl: betegség esetén naplófőkönyvi számmal ellátott orvosi igazolást, sportolók estén egyesületi, bélyegzővel ellátott igazolást).
 
Ha bérmilyen egyéb problémád van a beosztással, kérjük, azt is jelezd!
 
A beosztással kapcsolatos kérelmeket, észrevételeket a felveteli@korosi.hu email címre kell elküldeni. CSAK ERRE AZ EMAIL CÍMRE KÜLDÖTT KÉRELMEKET FOGADJUK BE!
 
Az elfogadott időpontmódosítási vagy egyéb kérelmekről levélben tájékoztatjuk az érintett felvételizőket.
 
Az adatbázisok a beérkezett és jóváhagyott időpontmódosítási kérelmek alapján napi szinten frissülnek.

A végleges verziónál két listát teszünk közzé, külön a behívott és külön az elutasított tanulókról. 
 
 
Csatlakozás menete:

A beszélgetéshez szükséges ZOOM alkalmazást a különböző eszközökre, plattformokra (mobiltelefon, PC) az alábbi linkekről tudják telepíteni.

A felvételi beosztásokat (lentebb) tartalmazó táblázatban a következő adatokat találjátok meg:
 • Általános szóbeli vizsga
  • Oktatási azonosító
  • A szóbeli vizsga dátuma
  • A szóbeli vizsga pontos időpontja
  • A motivációs levél beérkezésének megerősítése
  • A szóbeli felvételi bizottság azonosítószáma, kattinthatóan a ZOOM link a csatlakozáshoz (az applikáció telepítése után használható)
  • Meeting ID és a belépéshez szükséges jelszó (amennyiben netes felületen kívánsz telepítés nélkül csatlakozni)
 • Angol szóbeli vizsga
  • Az angol szóbeli vizsga dátuma
  • Az angol szóbeli vizsga pontos időpontja
  • Az angol szóbeli felvételi bizottság azonosítószáma, kattinthatóan a ZOOM link a csatlakozáshoz (az applikáció telepítése után használható)
  • Meeting ID és a belépéshez szükséges jelszó (amennyiben netes felületen kívánsz telepítés nélkül csatlakozni)

Szóbeli beosztás táblázatai:

2021. február 23 - március 12-ig (utolsó frissítés: 2021.03.09. - 20:20)

Elutasítottak:

Elutasítottak listája (utolsó frissítés: 2021.03.02. - 12:00)

 

 

A táblázatban szereplő időpont előtt 2-3 perccel csatlakozz a beszélgetéshez. A kiírt időpontban a vizsgáztató engedélyezni fogja a belépésed.

Kérejük, hogy az azonosításhoz szükséges igazolvány valamint azok a tárgyak, dolgok, amiket szívesen megmutatnál vagy használnál a bemutatkozásod során, legyen előkészítve. Ellenőrizd, hogy a hang és a mikrofon működik-e.

Kérjük, hogy minden esetben hanggal és képpel - lehetőség szerint - saját felületről (saját név alatt) jelentkezz be. A felvételi beszélgetés ideje alatt kérjük, hogy lehetőség szerint csak te tartózkodj abban a helyiségben, ahol vizsgázol.

Kérjük, ha még nem küldted be a motivációs (bemutatkozó) leveled, küldd el bemutatkozo2020@korosi.hu címre.

Minden felvételizőnek sikeres felvételit kívánunk!