BME Nyelvvizsga

Aktuális vizsgaeredmények

 

BELÉPÉS A JOBB FELSŐ SAROKBAN TALÁLHATÓ "profil ikonra" KATTINTVA 


 Megtekintésre bejelentkezni és a dolgozatot megtekinteni a Vizsgaszabályzat szerint a BME Nyelvvizsgaközpontban lehet.


BME vizsga esetén eredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon tesszük közzé a vizsgaközpont honlapján, ahol a vizsgán kapott egyéni kódszám alapján érheted el azt. A vizsgaeredményekről postán értesítést csak akkor küldünk, ha a jelentkezéskor ezt kéred, de tudnod kell, hogy ebben az esetben eredményed a honlapon nem érhető el és a postai átfutási idő miatt csak napokkal később értesülsz róla.  Az eredményekről – személyiségi jogaid védelme érdekében – telefonon nem adunk felvilágosítást.  


A 2016. novemberi vizsgától kezdődően az eredményszámítás a következők szerint alakul (visszamenőleg nem hatályos):


Az eredmények összesítése attól függ, hogy a komplex vizsgára, vagy csak szóbeli illetve csak írásbeli részvizsgára jelentkeztél.

A szóbeli részvizsga akkor sikeres, ha a részvizsga egészét tekintve az elérhető összpontszám minimum 60%-át teljesítetted úgy, hogy készségenként (beszédkészség, beszédértés) elérted a 40 %-os teljesítési minimumot is.

Az írásbeli részvizsga akkor sikeres, ha a részvizsga egészét tekintve az elérhető összpontszám minimum 60%-át teljesítetted úgy, hogy készségenként (olvasáskészség, íráskészség) elérted a 40 %-os teljesítési minimumot is.

A komplex vizsga akkor sikeres, ha a négy készségen összesítésben minimum 60%-os teljesítményt nyújtottál és egyúttal minden készség esetén elérted a 40%-os teljesítési minimumot is. Komplex vizsga esetén tehát nem szükséges az írásbeli vagy szóbeli részvizsgán külön-külön is elérni a 60%-os szintet.

Bizonyítvány részvizsgánként is kiállítható (szóbeli ill. írásbeli típusú bizonyítvány).

Komplex vizsga esetén is kiállítható bizonyítvány részvizsgánként (szóbeli ill. írásbeli típusú bizonyítvány) abban az esetben, ha összteljesítményed a négy készségen ugyan nem éri el a 60%-ot, de az egyik részvizsgán igen.

 

Az eredményednél részletesen feltüntetjük a pontszámaidat, az értékelést („megfelelt” (sikeres), ill. „nem felelt meg” (sikertelen)), és azt, hogy a vizsgán elért eredményed alapján milyen bizonyítványt kapsz.


Eredményeidet mindig csak a következő vizsgaidőszakig nézheted meg, ezt követően csak a vizsgaközpont vagy a vizsgahely ügyfélszolgálatán érdeklődhetsz.
Ha elveszítetted vagy elfelejtetted kódszámod, személyazonosságod igazolásával, személyesen vagy meghatalmazott útján, eljárási díj ellenében a vizsgaközpont vagy a vizsgahely ügyfélszolgálatán kérheted annak pótlását.

Az eredmény lekérdezéséhez engedélyezni kell a felugró ablakot!

Eredményközlés az adott napon legkésőbb 17 órától!