Jelentkezés

Jelentkezési információk

KÉRJÜK, HOGY AZ ELEKTRONIKUS FELÜLETRE TÖRTÉNŐ BELÉPÉS ELŐTT AZ ALÁBBI TÁJÉKOZTATÓT FIGYELMESEN OLVASSÁK VÉGIG!

Tisztelt Szülők!

A 2019/2020-as tanévre történő beiratkozásának megkönnyítésére – ígéretünk szerint -, létrehoztunk egy elektronikus felületet, hogy a sorban állást, ügyintézést meggyorsítsuk.

Az elektronikus felületen az alábbi tevékenységekkel szeretnénk a beiratkozás menetét meggyorsítani:

 • Időpont választása a 2019. június 21-i beiratkozás napjára.
 • Gyermek (tanuló) és szülő(k)/gondviselő adatainak megadása
 • II. idegennyelv választása (választott képzési típustól függően)
 • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok feltöltése

Fontos, hogy az elektronikus űrlapok kitöltését, a dokumentumok felöltését nem szükséges egyszerre intéznie. A felületre történő első belépést követően a szöveges rész tetején meg fog jelenni egy egyedi azonosító. Kérjük, ezt jegyezze fel és az adatok felvitele során törekedjen arra, hogy a lap alján található „Adatok mentése” gombbal minél gyakrabban mentse a rögzített adatokat. Technikai probléma (pl: áramkimaradás) vagy kilépés esetén, az utolsó mentett állapottól folytathatja az űrlapok kitöltését és a fájlok felöltését.

Ha minden szükséges adatot rögzített, a jelentkezést az „Adatok véglegesítése” feliratra kattintva, véglegesítheti a jelentkezés folyamatát. Ezt követően már nincs lehetősége adatmódosításra, illetve további adatok rögzítésére. Erre azonban a rendszer egy biztonsági megerősítést fog kérni.

Nagyon fontos! Kétszer ugyanazt a tanulót ne rögzítsük. Ha bármilyen technikai probléma lép fel a rögzítés során, kérjük jelezzék a beiratkozas@korosi.hu email címen.

Az adatok felvitelének sorrendje tetszőleges. Minden befejezett egység után, mielőtt újabb adatok megadását választaná (pl: a tanuló adatairól áttér a szülői adatok megadására) feltétlenül mentse el az adatokat, különben elvesznek!

Az adatrögzítés menete:

 1. Kattintson a képernyő bal oldalán található „Beiratkozási űrlap kitöltése” menüpontra
 2. Válassza az „Új jelentkezés menüpontot”, a gördülő sávban válassza ki azt az osztályt, ahová gyermeke járni fog. Kérjük, fokozottan ügyeljen az osztály helyes megadására, ugyanis ezen az adaton a későbbiekben nem tud változtatni. Ha hibás adatot adott meg a „Jelentkezés végleges törlése” feliratra kattintva a törölheti a megkezdett jelentkezést. Ekkor minden adat véglegesen elvész!
 3. Az osztály kiválasztása után, kattintson a „Jelentkezés megkezdése” ikonra, majd a lap tetején piros betűvel kiemelt jelentkezési azonosítót jegyezze fel, mert erre a későbbiekben, ha megszakítja vagy megszakad a jelentkezési folyamat, folytatni tudja a már rögzített és elmentett adatokkal.
 4. Időpont választása: A gördülősávból kiválaszthatja a még szabad időpontok közül az Önnek megfelelő és még szabad időpontot. Ezt követően mentse el az időpontot, mert a foglalás csak akkor aktiválódik. A mentést követően a felsőbb részben megjelenik az „Időpont” felirat mellett a lefoglalt időpont. Az időpont megadása nem kötelező adat, de erősen javasolt, ugyanis a nagy mennyiségű létszám miatt, ennek hiányában hosszas sorban állás várható.
 5. A „Tanuló adatai” alatt adhatja meg gyermekének összes személyes adatát. Ennek az űrlapnak a kitöltése KÖTELEZŐ! A kitöltés során a „Tanuló neve”, illetve „Születési neve”, illetve az „Állandó lakcím” és a „Levelezési cím” adatok átmásolhatók a „Másol” ikonra történő kattintással.
 6. Nyelv választása. A mező kitöltése kötelező! Az itt megadott nyelv végleges választásnak minősül! A gimnázium a nyelvcsoportok indítását a jelentkezők létszámától teszi függővé, 10 fő alatt nyelvi csoportot nem indít. Ennek megfelelően az alábbiakban részletezett nyelvi kínálatot a gimnázium a beérkezett és feldolgozott igények ismeretében módosíthatja. Az 5 évfolyamos nyelvi előkészítő évfolyamra járó diákok II. idegen nyelvet nem választanak! A 4 évfolyamos angol-magyar kéttannyelvű osztályok tanulói csak II. idegen nyelvet választanak. Ők 4 nyelv közül választhatnak (német, orosz, spanyol, kínai). A 4 évfolyamos általános gimnáziumi képzésre jelentkezett tanulók I. és II. idegen nyelvet is választanak. Az első kötelező jelleggel angol vagy német, a második – az első függvényében – angol, német, orosz, spanyol, kínai.
 7. Az szülői (édesanya/édesapa/gondviselő) adatok megadásánál legalább egy adatlap kitöltése kötelező, addig a rendszer a véglegesítést nem engedélyezi. A többi szülői adat esetében - értelemszerűen - minél több adat megadása kért és javasolt! Külön szeretnénk felhívni a tisztelt szülők figyelmét, hogy email cím megadása kötelező, ugyanis az iskola a szülőkkel a kapcsolatot ezen keresztül tartja, továbbá email cím hiányában az elektronikus naplóhoz nem tudunk a szülőknek hozzáférést biztosítani, ugyanis a majdani egyedi azonosító alapját ez képezi.
 8. Csatolt fájlok, mellékletek feltöltése. Kattintson a „Hivatalos dokumentumok” feliratra. Ezt követően kérjük töltse fel az adott fájlokat. Itt is lehetőség van arra, hogy a papírok beszerzését követően, akár többször visszatérve, részekben töltsék fel az adatokat.
 • Fotó a tanulóról (Ide bármilyen arckép feltöltése elfogadott)
 • Személyi igazolvány, lakcímkártya (Kérjük mind a két dokumentum esetén, a dokumentum mind a két oldalát szíveskedjenek feltölteni). Amennyiben a feltöltendő igazolvány két oldala két fájlban van elmentve számítógépén és nem tudja hogyan fűzheti ezeket össze, KATTINTSON IDE a segdélet megtekintéséhez.
 • Születési anyakönyvi kivonat (ennek eredeti példányát bemutatásra a beiratkozásra kérjük, hozzák magukkal)
 • Gólyatábor befizetési bizonylata (a szülői értekezlet alkalmával átadott csekk vagy az utalási bizonylat. Az alapítvány adatait (név és bankszámlaszám) megtalálható a gimnázium honlapján. Ha az utalást választják, kérjük a közleménybe kizárólag a gyermek nevét szíveskedjenek feltűntetni!
 • Tankönyvmegrendelő (A tankönyvmegrendelőket IDE KATTINTVA tudják letölteni. A kitöltést követően kérjük, a szülő által aláírva szíveskedjenek feltölteni!)
 • Diákigazolvány igénylőlap (Ezt a területileg illetékes okmányirodába kapják meg, miután a gyermekről fotót készítenek. Nem szükséges előzetesen időpontot egyeztetni az okmányirodákban!)
 • Aláírt nyilatkozat (melyben a gimnáziumi beiratkozásról egyetemlegesen döntenek a szülők. A nyomtatványt a lap aljáról letölthetik. Kitöltve, aláírva kérjük feltölteni és eredetiben elhozni a beiratkozásra!)

Fontos, hogy a beiratkozásra az alábbi dokumentumok eredeti pédlányát hozza magával:

 • Általános iskolai bizonyítvány (leadás)
 • Születési anyakönyvi kivonat (bemutatás)
 • Tankönyvmegrendelő szülő által aláírt példánya (leadás)
 • Szülői nyilatkozat a gimnáziumban történő tanulói jogviszony létesítésének egyetemleges szándékáról
 • Meghatalmazás, amennyiben nem a szülő, gondvielő végzi a beiratást
 • Adatkezelési hozzájárulás Iskolai Egészségügyi Szolgálat részére
 • Egészségügyi adatlap az Iskolai Egészségügyi Szolgálat részére

Osztályok:

 • 9.akny: 5 évfolyamos angol-magyar két tanítási nyelvű képzés (ofő: Balogh Lili)
 • 9.bkny: 5 évfolyamos német-magyar, orosz-magyar két tanítási nyelvű képzés (ofő: Zalányi Kinga)
 • 9.c: 4 évfolyamos angol-magyar, német magyar két tanítási nyelvű képzés (ofő: Végh Ágnes)

Fontos! Az OM azonosítóval nem rendelkező - többnyire külföldi - diákok, nem szerepelnek a listában. Részükre a gimnázium az osztálybeosztást egyénileg emailben küldi ki.

A BEIRATKOZÁSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

Letölthető fájlok

pdf
Segédlet fájlok egyesítéséhez és feltöltéséhez (személyi igazolvány és lakcímkártya)
méret: 864.08 KB
Segédlet fájlok egyesítéséhez és feltöltéséhez (személyi igazolvány és lakcímkártya)
pdf
Beiratkozáshoz szülői nyilatkozat
méret: 278.24 KB
Beiratkozáshoz szülői nyilatkozat
pdf
Meghatalmazás beiratkozáshoz
méret: 277.30 KB
Meghatalmazás beiratkozáshoz
pdf
Iskolai egészségügyi nyilatkozat az Iskolai Egészségügyi Szolgálat részére
méret: 288.81 KB
Iskolai egészségügyi nyilatkozat az Iskolai Egészségügyi Szolgálat részére
pdf
Szülői nyilatkozat az Iskolai Egészségügyi Szolgálat által kezelt adatokhoz
méret: 442.24 KB
Szülői nyilatkozat az Iskolai Egészségügyi Szolgálat által kezelt adatokhoz