Az iskola dolgozói

Ogoljuk Irina

Tanulmányaimat Moszkvában végeztem a Tanárképző Egyetemen és utána egy moszkvai iskolában dolgoztam. Az élet úgy hozta, hogy most a budapesti Kőrösi Csoma Sándor gimnáziumban tanítok. Számomra nagyon érdekes volt, hogy a tanulókkal együtt sajátíthattam el Magyarország történelmét és földrajzát. Együtt „utazunk” az ókori Görögországban, „sétálunk” a középkori európai városok utcáin és vitatkozunk a ma világ problémáiról. A tanítás modern eszközei – az interaktív tábla, prezentációk, az internet és még sok minden – egyre több lehetőséget biztosítanak a tanítás (és a tanulás) színvonalának emeléséhez. Mindezekkel együtt, legfontosabb számomra a tanulók saját véleményének figyelembe vétele.

A Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium lehetővé tette számomra, hogy a magyar tanulókat megismertethetem Oroszország hagyományaival, szokásaival, kultúrájával, mai életével.
Jól érzem itt magam a gimnázium jó légkörének, barátságos tantestületének és érdeklődő tanulóinak köszönhetően. A tanári hivatás nehéz, de a legtöbb esetben megéri a küzdelem.

Tanított tantárgyak:

FöldrajzTörténelemOrosz