Hírek, aktualitások
2015. 11. 28. 09:45 | Eredményeink

Újabb siker az országos robotika versenyen

Robotika csapatunk, melynek Nóri és Ági is tagja, a mai versenyen kimagasló eredményt ért el.

IV. Szumó Robot Esztár Kupa

2015. november 27-én került megrendezésre a IV. Szumó Robot Esztár Kupa országos robotika verseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 6 robottal vett részt. A kupa népszerűségét mutatja, hogy az idei megmérettetésre 26 robot érkezett az ország legtávolabbi településeiről.

A robot szumó versenyeken a csapatok által tervezett, épített, és programozott robotok autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül, szenzorjaikra, programozásukra hagyatkozva küzdenek meg egymással a robot szumó szabályai szerint. Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukciós tervezés, illetve annak hatékony programozása.

Az idei versenyen a robotok két selejtező csoportra osztva (13-13) mérkőztek egymással a legjobb 12 robotot felvonultató középdöntőbe jutásért. Mindkét selejtező csoportban hármas győzelmet aratva kerültünk a középdöntőbe, ahol 5 robotunk kimagasló teljesítménnyel kivívta a döntőben való részvételt.

A legjobb hat robotot felvonultató döntőben csapatunknak veretlenül sikerült megszerezni az I., II., III, IV. és V. helyezéseket.

A képen a csapat tagjai (balról): ifj. Abán Csaba, Jakab Ágnes (Kőrösi 9.e), Papcsák Nóra Annamária (Kőrösi 9.e), Poór Lili, Léka Patrícia, és felkészítőjük Abán Csaba.