Hírek, aktualitások
2014. 09. 03. 17:58 | Közérdekű információ

Tömegsport választás

A mindennapos testnevelés biztosítása, annak megszervezése a mi iskolánkat is nagy feladat elé állította.

2014 szeptemberétől kezdve a mindennapos testnevelés egy új, korszerűbb szerkezetet kap iskolánkban. A hagyományos testnevelés órák (heti 3 óra), kiegészülnek a kötelezően választandó tömegsport foglalkozásokkal (heti 2 óra).

Természetesen az élsportolók, az igazolt sportolók a megfelelő igazolások leadása után továbbra is felmentést kaphatnak a kötelezően választható tanórákról. 

Célunk, hogy tanulóink sokféle sportág közül tudjanak választani és akár évente egy új mozgásformát ismerhessenek és szerethessenek meg.

Fontos tudnivaló, hogy a választott sportágat a félév során kötelező látogatni, változtatni a tanév során már nem lehet.

Természetesen megfelelő jelentkezés mellett tudjuk csak elindítani a fenti sportágakat, amihez előzetesen fel kell mérnünk az igényeket.

A tanévet két félévre bontjuk a szervezés szempontjából, lesznek olyan osztályok, akik az adott - iskola által megjelölt- tömegsportot kötelező jelleggel végzik az adott félévben, míg a többiek több sportág közül választhatnak. A második félévben fordítva, azaz aki az első félévben választhatott, ők fix programot kapnak, akik pedig fix programot kaptak, ők választhatnak.

Az igazolt sportolóknak lehetőségük van arra, hogy a tömegsport órák látogatása alól megfelelő egyesületi igazolás birtokában felmentést kapjanak. Az ügyintézés meggyorsítása érdekében, azoknak, akik nem rendelkeznek még egyesületi igazolással, készítettünk egyet, melyet IDE KATTINTVA letölthetnek. Kérjük, hogy az érintett sportolók nyomtassák ki és az érintettekkel (egyesület, szülő) írassák alá, amennyiben élni kívántok ezzel a kedvezménnyel. A nyomtatvány tartalmazza, hogy mely esetekben van beszámítási lehetőség egyesületi igazolás alapján. A kedvezményre jogosultak, akkor nem választanak a felkínált sportágak közül.

Az első félévben kötelező jelleggel Hapkidó sportfoglalkozáson vesznek részt a következő osztályok tanulói:

  • 9.a - Mády Bence
  • 9.b - Csököly Zsuzsanna
  • 9.c - Jolánkai Máté
  • 9.d - Hörmann Anikó

A diákok külön emailbe kapnak egy linket kapni, ahol regisztrálhatnak arra az időpontra, amelyik számukra a leginkább megfelelő. A Hapkidó edzések szerda, csütörtök, pénteki napokon lesznek 14:50-16:20 között.

Az első félévben sportágat választhatnak: (A választáshoz szükséges linket külön levélben küldjük ki az érintett diákok számára!)

  • KNY 9.a - Paksi Judit
  • KNY 9.b - Stumpf Ágnes
  • KNY 9.c - Belecz Béla
  • 11 - Sipos Ilona

Választható sportágak: taekwondo, kosárlabda, aerobik, röplabda, chi kung+mediball, úszás, tollaslabda, asztalitenisz, zumba+társastánc, vívás

Az egyes "kuriózumnak, kevésbé ismert" sportágakról az alábbiakban olvashatnak leírást.

További, a tömegsporttal kapcsolatos kérdések esetén Szentes János igazgatóhelyettes úr ad készséggel felvilágosítást személyesen vagy emailben (Email: a szentes.janos@korosi.hu)

Sportág ismertetők

Rouliqiu (Mediball) A Rouliqiu egy labdajáték, a Tai Chi lágy körkörös mozdulatait használva edzi a testet. Úgy, hogy elkerülje a test sérülését, ugyanakkor fejlessze a szervezet fiziológiás funkcióit és a mentális egészséget. Fokozza az állóképességet - Növeli a hajlékonyságot - Javítja a szív- és érrendszeri funkciókat - Fájdalomcsökkentő, stressz oldó, nyugtató hatású, javítja a légzést. Magyarországon hivatalosan 2008. áprilisától gyakorolható a játék. 

HAPKIDO Koreai harcművészet, Tradíció – Szakértelem –Jó hangulat – Csapatszellem! Gurulás és eséstechnika, Légzéstechnika, Gyönyörű rúgások, Speciál rúgások, Csuklófogások, Ruhafogások, Lefogások, Ütések, Rúgások elleni életszerű önvédelem. Eszközök: Rövid Bot, Hosszú bot, Sétabot, Bambuszkard, Nunchaku. A foglalkozásokat vezeti: Ébend Gábor Európa bajnok taekwandós, Hapkido és Taekwondo mester, edző.

A Taekwondo egy koreai eredetű harcművészet. A szó jelentése: a lábbal és kézzel küzdés művészete. A japán karatéhoz való hasonlósága szembetűnő abban, hogy szintén ütéseken, rúgásokon, hárításokon alapul. Ezen kívül az öltözete, a harci technikái, valamint a fokozatrendszere is nagyban hasonló a karatéhoz.

 

 

Letölthető fájlok

pdf
Igazolás tömegsport alóli felmentéshez
méret: 227.57 KB
Igazolás tömegsport alóli felmentéshez