Hírek, aktualitások
2015. 02. 19. 10:04 | Közérdekű információ

Texasi diákok a Kőrösiben

Kedves Diákok és Szülők!
 
A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében egy csoport amerikai középiskolás látogat a Kőrösibe Texas államból. A diákok egész nap a gimnáziumban lesznek, részt vesznek az órákon, bemutatókat tartanak, és segítenek az amerikai kultúra megismerésében és a beszédkészség fejlesztésében. Kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre is. Délutántól pedig Ti mutathatjátok meg nekik Budapestet és környékét.
 
Nyolc amerikai diák érkezik: 4 lány és 4 fiú. A lányok 15, 15, 16 és 17 évesek, a fiúk 13, 16, 17 évesek, plusz egy felnőtt kísérő.
 
FONTOS! Keresünk olyan családokat, akik be tudnak fogadni 2 amerikai diákot 6 éjszakára. Ez egy remek lehetőség az angol nyelv gyakorlására és a kapcsolatépítésre is! A két amerikai diák éjszaka ott aludna a családnál, reggel elmennek a Kőrösibe, délután közös programokon vesznek részt a kőrösis diákokkal, majd várost néznek, amit pedig a kőrösis diákok vezetnek, ezért estefelé, vacsorára érnek haza a befogadó családhoz.
 
BKV bérletet a baptistáktól kapnak, így arról nem kell gondoskodni.
 
Amit a befogadó családnak biztosítania kell a 6 nap alatt:
- szállást két főre (a diákok rugalmasak, matracon is elalszanak, de egy külön szoba, vagy elszeparált helység előny lenne. Például ha a gyermekük szobájába beraknak 2 pótágyat vagy matracot, az a legjobb.)
- reggelit és vacsorát (ebédről a Kőrösi gondoskodik)
- elhozni, majd visszavinni a 2 diákot autóval vagy taxival a Ferihegyi reptérre. 
 
A diákcsoport Márc. 7-én szombaton 19:10-kor száll le Ferihegyen, és 6 nap múlva múlva, Márc. 13-án pénteken reggel 6:30-kor száll fel. A befogadó családokat megkérnénk, hogy autóval vagy taxival jöjjenek ki a diákokért Ferihegyre márc. 7-én szombaton 19:00 órára, és vigyék vissza márc. 13-án pénteken legkésőbb reggel 5:30-ra.
 
További információ és a programra jelentkezés: vendegdiak@korosi.hu
 
Várjuk a jelentkezéseket!