Hírek, aktualitások
2019. 12. 20. 15:30 | Közérdekű információ

Támogatott német nyelvtanfolyamok külföldön

Tisztelt Szülők, kedves Diákjaink!

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a 9. és 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók számára nyelvtudásuk fejlesztésére, motivációjuk növelésére, nyelvhasználatbeli gátlásaik oldására és célnyelvi környezetben történő tapasztalatszerzésükre.

A Külföldi Nyelvtanulási Programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell.

A program hazai költségvetési forrásból valósul meg. A tanulók a pályázati program keretében a célországi nyelvtanfolyamokon való részvételükhöz maximum 1500 euró vagy 1350 angol font, továbbá maximum 234 000 forint, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyerhetnek el.

 

Nyári kéthetes nyelvtanulás – NÉMET NYELV

IDE KATTINTVA érhetőek el a Külföldi Nyelvtanulási Program egyéni és csoportos pályázati felhívásai

A programban egy akkreditált külföldi nyelviskola komplex programcsomagját kapják a diákok az ösztöndíj részeként. Az órák nemzetközi csoportokban valósulnak meg. Az utazás, szállás, étkezés, biztosítás, napi zsebpénz költségeit fedezi az ösztöndíj, tehát minden szükségletet biztosít.

A csoportos utazást és képzést az iskola pályázza, az egyénit pedig a családok, diákok.

Az egyéni pályázási folyamathoz minden segítséget és tájékoztatást megadunk a családoknak. Az információk a programról, a megpályázható kurzusok és a pályázati felület IDE KATTINTVA érhetőek el

A csoportos utazás esetén kísérő pedagógusaink együtt utaznak ki a csoporttal és egész ottlétük során „háttértámogatást” adnak.

 

 

JELENTKEZÉSI FELÜLET, ŰRLAPOK

Az előzetes igényfelmérés és létszám alapján az alábbi osztályok számára tudunk csoportos utazást és képzést szervezni. (Jelentkezés az osztályra kattintva)

-       9/knyB (vagy a kny osztályt VAGY a 9. osztályt követő nyáron vehető igénybe.)

-       9.B, 9.C

-       11.B, 11.C

 

Második nyelv: 9.ABC és 11.AC

Mivel az előzetes felmérés alapján a jelentkezők száma nem éri a minimális csoportlétszámot, a tanulóknak csak egyéni pályázat benyújtására van lehetőségük. A nyelvtanfolyam kiválasztásában segítségükre lesznek a nyelvtanáraik.

Akit ez érdekel IDE KATTINTVA jelezze igényét az űrlap kitöltésével!