Hírek, aktualitások
2017. 09. 13. 15:12 | Tábor

Minszk negyedszer

Tisztelt Szülők ! Tisztelt Tanulók !

MINSZK – ebben a tanévben is!! Iskolánk értesítést kapott, hogy diákjaink számára ismét lehetőség nyílik Fehéroroszország fővárosában Minszkben megrendezésre kerülő, középiskolások számára szervezett táborban való részvételre. A táborban iskolánk 4, azaz négy tanulója vehet részt, egy tanár kíséretében.

A tábor időpontja: 2017. október 9 - 15.
(Kicsi eltérés lehet, mivel az indulás és hazaérkezés pontos dátumai még szervezés alatt állnak és a kiutazás, illetve hazautazás előreláthatóan repülővel történik, repülőjáratoktól és menetrendtől függően)

A rendezvény „mottója”: III. Nemzetközi ifjúsági fórum „Az orosz nyelv – a tehetséges fiatalok együttműködésének alapja”. Oroszul: III –й Международный молодежный форум «Русский язык – основа взаимодействия талантливой молодежи»

Hasonlóan az elmúlt évben májusban, augusztusban és októberben szintén Minszkben megrendezett „Európa Fiataljai a békéért” elnevezésű fórumhoz, az orosz nyelvi táborhoz és a „BÉKÉS filmet forgatunk a VILÁGRÓL!” című rendezvényhez, ez az utazás is nagyon jó alkalom és lehetőség az orosz nyelv (és akár az angol nyelv)  gyakorlására, az orosz, de a többi országból érkezett tanulók által képviselt kultúra megismerésére, a történelembe való betekintésre, valamint személyes kapcsolatok kialakítására.

A tábort Fehéroroszország oktatási minisztériuma és nemzetközi pedagógiai klubja szervezi. A meghívást a Minszki 70. számú L.N. Gurtyjev középiskola igazgatónője Jevgenyija V. Rudova küldte. (Средняя школа №70 города Минска имени Л. Н. Гуртьева, 220086 Минск, ул. Калиновского 34. Тел. +375 017 369 75 51. директор: Евгения В. Рудова)

Előreláthatólag Fehéroroszország, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Lettország, Litvánia, Grúzia, Örményország, Magyarország, Svédország, Szerbia, Olaszország tanulói vesznek részt a programban.

Szálláshely (és néhány program lebonyolítási helye): a Minszk melletti Zsdanovicsi településen található „Ogonyok” nevű egészségügyi és üdülő komplexum, megtekinthető: http://www.curtour.ru/vse-tury/kurorty/sanatorii-belorussii/minskaya-oblast/ogonek-korpus-2
A címe: Республика Беларусь, Минская область, Минский район, поселок Ждановичи, 3. Оздоровительный комплекс "Огонек".A tanulók 2-4 ágyas szobákban kapnak szállást. A programokat teljes egészében a lebonyolító fél szervezi.

A csoportot kíséri: Mády Bence

A részvételi költség körülbelül 95.000 Forint, melynek egy része Euróban fizetendő. Ezen összeg a repülőjegyet, a vízumköltséget, az utazási biztosítást és egy-két fakultatív programot foglal magában. (Költőpénzt NEM!!) A pontos összeg csak a repülőjegy megvásárlásakor derül ki.
A minszki tartózkodás idején a szállás, az étkezés és a kötött programok költségeit a fogadó fél állja.

Jelentkezni az alábbi linken lehelt: MINSZK NEGYEDSZER