Hírek, aktualitások
2016. 12. 02. 12:33 | Közérdekű információ

MERT ADNI JÓ - KARÁCSONYI GYŰJTÉS RÁSZORULÓ CSALÁDOK SZÁMÁRA

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Az idei évben is – hasonlóan a tavalyi évhez – szeretnénk egy kiválasztott mélyszegénységben élő család karácsonyát bearanyozni azzal, hogy gyűjtést szervezünk a család számára.
A gyűjtést 2016. december 5. és 13. közötti időszakban bonyolítjuk, majd ezt követően kőrösis diákok egy csoportjávál (jelentkezés alapján), személyesen visszük le és adjuk át a rászoruló családnak gyűjtött adományokat.
Az adománygyűjtéssel a segítség mellet célunk az, hogy a diákok társadalmi szerepvállalása és szociális érzékenysége fejlődjön. A program, korábbi tapasztalatink alapján, erre kiváló lehetőséget nyújt.


Az alábbiakban szeretnénk a családot, akik számára a gyűjtést szervezzük, röviden bemutatni, illetve részletezni, hogy milyen felajánlásokra lenne szükség.
A pécsi illetőségű család két szülőből, öt kisebb-nagyobb gyerekből (15 éves fiú. 13 éves lány, 11 éves lány, 8 éves lány, 1 éves fiú), és két beteg nagyszülőből áll. Így laknak kilencen együtt egy egyszobás, nyomorúságos szükséglakásban, Pécs belvárosában.
Az apa gyerekkora óta beteg, jelenleg a csontritkulásban szenved. Eddig pizzafutár volt, de annyira tönkrement a kocsijuk, hogy munka nélkül maradt november hónapban. Állapota, betegsége miatt viszonylag szűk azon munkák száma, amit el tud vállalni.
Erősen szűkölködnek, helyben és anyagiakban is.
Az iskola egy korábbi szülői adományból, felajánlásból érkezett, jelenleg az iskola használatában lévő gépkocsit szeretne átadni a családnak, melynek segítségével az édesapa újra munkát tudna a városban vállalni. A gépkocsi üzemképes, szeretnénk valamelyest kipofozni, ehhez keresünk olyan szülőt, aki ezt maga vagy saját vállalkozásán keresztül vállalná. A szükséges alkatrészek beszerzését és az ehhez szükséges anyagi forrásokat az iskola biztosítja.
Amire még szükségük lenne:

  • egy gázüzemű bojlerre 120 vagy 80 literes.
  • mindenféle használt bútorra, de jó állapotban lévő bútorra, mert a jövő év során új önkormányzati lakásba költözhetnek, de a lakás teljesen üres. Ennek szállításához is keresünk felajánlásokat
  • tartós élelmiszerekre, amik a mindennapokat átmenetileg megoldják
  • esetleg jó állapotú játékok a gyermeke számára karácsonyi ajándéknak

A tavalyi évben az adománygyűjtés nagyon jól sikerült, az akkor megajándékozott Hankóczy családnak élelmiszert, ruhát, játékokat, pénzt és felújításhoz szükséges utalványokat tudtunk átadni. Mind a család, mind pedig diákjaink számára felejthetetlen élményt jelentett a gyűjtés megszervezése, az adományok összekészítése, átválogatása, illetve a közös átadás, melyről korábban a facebook oldalunkon is beszámoltunk.
Bízunk abban, hogy az adománygyűjtés az idei évben is hozzájárul ahhoz a szeretet ünnepén, hogy a karácsony igazi üzenete megvalósulhasson.
Szeretnénk, hogy az adománygyűjtés idén is szervezetten működjön, ezért kérjük, hogy ki-ki a link alatt található táblázatba írja be, hogy milyen adománnyal szeretne a gyűjtéshez hozzájárulni.

Az adományokat a gimnázium portaszolgálata veszi át.