Hírek, aktualitások
2013. 11. 23. 00:47 | Közérdekű információ

Légy Te is cipősdoboz ellnőr

Cipősdoboz Akció 2013 - Nyerj a szeretettel!

Kedves leendő cipősdoboz ellenőrünk!

Örömmel értesültünk, hogy Te is részt vennél az immár tízedik alkalommal országszerte megszervezett Cipősdoboz Akcióban!

Tudtad, hogy a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója által már több mint 150 ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott karácsonyi ajándékot? Ezt az Akciót idén már tizedik alkalommal rendezzük meg, s most is az összegyűjtött cipősdobozokat még az ünnepek előtt egy országos önkéntesi hálózaton keresztül rászoruló gyermekekhez juttatjuk el árvaházakba, nagycsaládosokhoz, kórházakba és fogyatékos otthonokba.
A szeretettel duplán nyerünk, hiszen az is gazdagodik belőle, aki adja és az is, aki kapja.

Tavaly először hirdettük meg az iskoláink és az óvodáink között a ’Nyerj a szeretettel!’ nevű versenyt, amely által négy oktatási intézményünk részesült pénzbeli jutalomban1. Volt olyan iskolánk, amely a nyereményét a diákjaira fordította úgy, hogy osztályonként értékes ajándékcsomagokat vehettek át a tanulók, melyek a logikus gondolkodást fejlesztő társasjátékokat és tanszereket tartalmaztak. Más iskolák az osztályok tanulmányi kirándulására, angol táborára, kulturális programjainak vagy a karácsonyi ünnepségének költségeire használták fel jutalmukat.

A Cipősdoboz Akció során mindenféle dobozok érkeznek a Szeretetszolgálathoz, és nem feltétlen ajándékozható tovább mind. Fontos, hogy a megajándékozott gyermekek a kapott ajándékon keresztül is érezzék, hogy ők is értékesek, csak úgy, mint a jobb sorsban élő társaik. Ezért vezetjük be idén a cipősdoboz ellenőrök szerepét, akik biztosítják, hogy a ’Nyerj a szeretettel!’ verseny során ne kerüljenek a rendszerbe olyan dobozok, amelyek csak névlegesen növelik az összesített dobozszámot, de valójában nem ajándékozhatóak tovább.

Minél több ujjongva rácsodálkozó gyermeket szeretnénk látni, akik a cipősdobozukat felnyitva azt kérdezik: „Honnan tudták, hogy pont ezt szerettem volna kapni karácsonyra?”

Hogyan lehetsz Cipősdoboz ellenőr?
Cipősdoboz ellenőrnek 2013. november 25., szombatig lehet a banfalvi.judit@korosi.hu email címen jelentkezni a következő adatokkal: név, anyja neve, születési dátum, iskola neve, osztály, osztályfőnök neve, közvetlen email cím és mobiltelefonszám. A „cipősdoboz ellenőr” személye ezen tájékoztató önálló áttanulmányozásával és egy internet-alapú teszt sikeres kitöltése után lesz jóváhagyva a Szeretetszolgálat által.

Mik a teendőid cipősdoboz ellenőrként? Olvasd el az alábbi letölthető dokumentumot figyelmesen!

Letölthető fájlok

pdf
Hogyan válhatsz cipődoboz ellenőrré és mi az ellenőr feladata
Hogyan válhatsz cipődoboz ellenőrré és mi az ellenőr feladata