Hírek, aktualitások
2013. 08. 20. 07:30 | Közérdekű információ

Kínai nyelvoktatás a Kőrösiben

Az idei tanévben is a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium és az ELTE Konfuciusz Intézete között létrejött háromoldalú együttműködés értelmében a Konfuciusz Intézet  biztosítja iskolánk számár a kínai nyelvoktatás színvonalas megszervezéséhez szükséges kínai anyanyelvi tanárt

A szerződés keretében a hét folyamán megérkezett iskolánkba Lu Jing Jing tanárnő Kínából, aki az elkövetkezendő évben az érdeklődők számára a kínai nyelvet tanítani fogja.

Az első (idei) tanévben kizárólag szabadon választható szakkör formájában indítjuk el a kínai nyelv oktatását, a következő évtől, felmenő rendszerben, második idegen nyelvként tanulhatjátok a nyelvet.

A nyelvet azon diákok számára ajánljuk, akik angolból legalább B1-es (alapfokú), de inkább B2-es (középfokú) szinten beszélik a nyelvet, ugyanis az oktatás közvetítő nyelve az angol.

A 4 éves képzése során 4 tankönyvet vesztek végig. A 4. év végén lehetőségetek nyílik arra, hogy a nemzetközileg elismert HSK vizsga 4-es szintjét megpróbáljátok letenni, ami a Közös Európai Referenciakeret B2-es (középfokú) szintjének felel meg.

A nyelvtanfolyam mindenki számára ingyenesen vehető igénybe. Ha részt kívánsz venni a tanfolyamon, egyedül a tankönyvet kell megvásárolnod, ez 3.000 Ft. A nyelvkönyvek beszerzését a gimnázium intézi központilag.

A tanfolyamot  délutáni időpontokban az alábbi beosztás szerint tartjuk:

Kezdő: kedd, csütörtök 15:45-17:15 (jelentkezők csoportos igénye esetén a tanfolyam kezdődhet korábban is)

Haladó (az előző évben két félévet abszolvált diákok részére): szerda 16:00-17:30

Ha van olyan barátod, barátnőd, ismerősöd, akit érdekel, akivel szívesen tanulnál együtt, hozd őt is magaddal!

Jelentkezni IDE KATTINTVA tudsz!

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 21.

A tanfolyam első oktatási hete: 2014. szeptember 22-től