Hírek, aktualitások
2017. 01. 10. 08:55 | Pályázat

Jugend in Aktion. Irány Bad Marienberg!

Kedves Diákjaink!

A németországi Bad Marienbeg városban, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, ebben az évben is megrendezésre kerül a „Fiatalok akcióban” (Jugend in Aktion) elnevetésű Európai Unió által támogatott projekt, melyen iskolánk 10 tanulóval vehet részt (öt lány és öt fiú, akik elmúltak 15 évesek, de ebben a tanévben még nem töltik be a 18. életévüket).

Az utazásra 2016. április 23 – 30. között kerül sor.
A projekthéten hat ország (Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Spanyolország, Törökország) középiskolás tanulói vesznek részt.

A projekthét munkanyelvei: elsősorban az angol, de a német is.

A résztvevők egy héten keresztül kisebb-nagyobb nemzetközi csoportokban (minden évben más-más témában) különböző projektmunkákat végeznek – kiselőadás, plakátkészítés, színdarab, videofilm, valamint betekintést adnak és kapnak egymás országainak életébe, kultúrájába, oktatási rendszerébe. Nagyon jó alkalom és lehetőség mind a német, mind az angol nyelv gyakorlására, valamint személyes kapcsolatok kialakítására.

Az idei projekthét témája:
„A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója – Európa a sikeres békeprojekt és az Európa ellenes populizmus között”.

A csoportot két tanár kíséri: Mády Bence és Mihályi Adrienn

Utazás: Budapest – Bad Marienberg – Budapest útvonalon autóbusszal

A projekthét költsége : 25.000 Forint + 85 Euro + 20 Euro kaució, mely magában foglalja az útiköltséget, szállást, napi háromszori étkezést, kirándulási költségeket. (költőpénzt NEM ! )
Amennyiben nincs szükség semmilyen rendkívüli költségre, akkor a kaució (20 Euro) a hazaérkezés után, itthon visszajár !
A projekthét helyszíne megtekinthető: www.europa-haus-marienberg.eu

Jelentkezési határidő: 2017. január 30.