Hírek, aktualitások
2017. 05. 05. 11:25 | Kirandulások, túrák

Irodalmi utazás Kijevben

Iskolánk diákjai március 22-27. között Ukrajnába, Kijevbe látogattak és K. G. Pausztovszkij születésének 125. évfordulója alkalmából fehérorosz és ukrán tanulókkal együtt „irodalmi utazáson” vettek részt.

A nyelvi tábort a kijevi székhelyű Nemzetközi Pedagógia Klub szervezte, amelynek sikeres rendezvényein (pl. Minszkben) már korábban is több tanuló képviselte iskolánkat. Az utazás kiváló alkalmat biztosított az orosz nyelv gyakorlására, továbbá a többi országból érkező tanulók kultúrájának megismerésére, a személyes kapcsolatok kialakítására is.

Ott tartózkodásunk alatt nem csak Kijev látványosságait tekinthettük meg, hanem egy környékbeli város, Visgorod gimnáziumának tanulói is lenyűgöztek minket sokszínű megemlékező műsorukkal. Ezt követően ellátogattunk Pausztovszkij egykori iskolájába, valamint az ugyancsak környékbeli Pilipcsa településre is, ahol a Pausztovszkij család egykori birtokai voltak – betekintve ezzel az ukrán vidék hétköznapjaiba is.

A hivatalos programok és szabadidő szinte ideálisnak mondható arányának köszönhetően az irodalom iránt kevésbé érdeklődők számára is felejthetetlen élményeket biztosított az út.

Utazásról képes beszámoló a GALÉRIÁBAN található.