Hírek, aktualitások
2014. 06. 22. 22:25 | Tábor

Ingyenes angol-töri tábor augusztusban

A Pesti Srác Alapítvány jóvoltából 6 diákunk és 1 tanárunk INGYENESEN vehet részt az "Emlékezz Európa 2014" nemzetközi táborában augusztus elején. A táborban a diákok számos vonzó program, kirándulás mellett, nemzetközileg elismert történészektől hallgathatnak előadásokat a XX. század történelmének kelet-európai eseményeiről. 

Az alapítvány 2011-ben rendezte meg elő alkalommal az "Emlékezz Európa" c. konferenciát, ahol az 1945és 1990 között közép kelet európai történelemi eseményeket dolgozták fel, vitatták meg.

Azóta minden nyáron lengyel, cseh, szlovák és magyar diákok részvételével az alapítvány nemzetközi táborokat szervez angol nyelven, melynek célja, hogy a diákokat az 56-os magyar forradalommal, a 68-as prágai tavasszal és a szolidaritás mozgalom tevékenységeivel megismertesse. 

Az esemény különlegessége, hogy az előadásokat neves külföldi történészek tartják, így a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék, hogy az egyes országok történészei hogyan látják az adott történelmi eseményeket.

A színvonalas történelmi előadások mellett, a táborban résztvevő diákok életre szóló kapcsolatokat építhetnek ki külföldi diákokkal, megismerhetik a szomszédos népek kultúráját és számos izgalmas közös programban vehetnek részt.

A tábor szervezője: Pesti Srác Alapítvány

Időpontja: 2014. augusztus  04-10.

Helyszín: Lakitelek - Népfőiskola

Részletes program az oldal alján PDF-ben letölthető angol nyelven

 

A részvétel INGYENES

Jelentkezési határidő (rövid!): 2014.06.26. (csütürök)


JELENTKEZNI AZ REGISZTRACIO@KOROSI.HU EMAIL CÍMEN LEHET!


A 2013-as táborról készült videót itt tekinthetitek meg:

Letölthető fájlok

pdf
méret: 240.60 KB