Hírek, aktualitások
2014. 08. 20. 10:14 | Tábor

Gólyatábor 2019 - Vajta

 

 

KEDVES ELSŐS DIÁKJAINK!

Lassan eljön az első nagy találkozás ideje, a Gólyatábor. Az alábbiakban ezúton szeretnénk veletek a táborral kapcsolatos részleteket megosztani:

A Gólyatábor helyszíne idén Vajtán a Zichy-kastélyban (7041 Vajta, Petőfi Sándor u. 562.) lesz 2019.08.29-31. között (azaz csütörtökön indulunk és szombaton érünk haza).

A tábor helyszínére vonattal utazunk KÉT TURNUSBAN.

Első turnus:

A kny9-a és kny9-b osztályok fognak együtt utazni a 7:45-kor, Budapest-Keleti Pályaudvarról induló vonattal (vonatszám: 802 Zengő IC). Gyülekező az első turnusban utazó diákoknak: 7:00 a Keleti pu. előtti téren.

Második turnus:

A 9c osztály az IB-sokkal fognak együtt utazni a 9:45-kor, Budapest-Keleti Pályaudvarról induló vonattal (vonatszám: 812 Dráva IC). Gyülekező a második turnusban utazó diákoknak: 9:00 a Keleti pu. előtti téren.

Visszaérkezni ugyanide fogunk augusztus 31-én 18:14-kor, immár egy turnusban.

Tekintettel arra, hogy összesen (a két turnussal együtt) közel 160-an utazunk a Gólyatáborba, a gyülekező mindenkitől pontosságot és nagy fegyelmezettséget igényel! A gyülekező helyszíne az alábbi képen látható.

 

 

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb a fent leírt találkozási időpontra érkezzen meg (első turnus: 7:00, második turnus: 9:00). Ekkor névsorolvasást tartunk, kisebb (kb. 10 fős) csoportokba szerveződünk, minden csoport kap egy csoportvezetőt, aki azért lesz felelős, hogy a rábízott 10 kicsi gólya egyben hazaérjen.
Vajtára az első turnus 9:19-re ér oda, a második turnus pedig 11:19-re. A vasútállomástól a tábor helyszínére gyalog sétálunk el. Kérünk mindenkit, hogy csak annyi csomagot hozzon, amennyit elbír (lányok, nem kell a húzós bőrönd és a teljes sminkkészlet)! Fontos továbbá, hogy olyan kényelmes cipőben, ruhában gyertek (lehetőleg ne kisestélyi tűsarkúval), amiben ezt a "hatalmas" távot abszolválni tudjátok. 

Már az első nap is kapunk ebédet, illetve az utolsó napon is indulás előtt még ott ebédelünk, ezért - javasoljuk -, mindenki csak annyi popcornt, chipset, csokit, müzlit, corn flakes-et, coca colát, ice teát és egyéb bio elemózsiát hozzon magával, ami feltétlenül szükséges a megérkezésig való túléléshez.

Az érkezést követően a szobabeosztásokat és a tábor részletes programját a táborvezető ismerteti. 

A tábor ideje alatt teljes ellátás lesz (reggeli, ebéd, vacsora).

Az első napi vacsora után az iskola vezetősége bemutatkozik és mesélünk az iskoláról, arról, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben mire számíthattok, mi vár rátok. Nem kell félni, nem fog fájni :)

A csatolt egészségügyi nyilatkozat, a szüleiteknek kell kitölteni és aláírni, ezt a táborba hozzátok magatokkal, ennek hiányában nem tudtok a táborban részt venni! Ennek meglétét jogszabály írja elő. A nyilatkozatokat a találkozó helyszínén az osztályfőnökeiteknek adjátok le! A dokumentumokat a lap alján letölthető formátumban megtaláljátok.

Jogszabályi háttér, ha valaki nem tudna nélküle aludni:
Szülői nyilatkozat /1991. (V. 18.) NM rendelet Hatályos: 2012.03.30.
"4. § (1) A táborozásban csak az vehet részt, aki arra egészségileg alkalmas
(2) A gyermek törvényes képviselője a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt – a táborozáshoz szükséges egyéb iratokkal együtt – a táborozás szervezője adja át kitöltés céljából. 
(2a) Az iratokat a táborozás szervezőjéhez – az általa megállapított határidőig – kell visszajuttatni. A nyilatkozatot legkésőbb a táborozás megkezdésekor a táborozás szervezőjének kell átadni. A nyilatkozatot a táborozás ideje alatt a tábor helyszínén kell tartani.

A tábor házirendjét a helyszínen ismertetjük, azonban ennek egy pontjára szeretném különös tekintettel felhívni a szíves figyelmeteket. Noha nehéz a csábításnak ellenállni, DE a tábor teljes ideje alatt - indulástól az érkezésig - a szeszes ital fogyasztása és a dohányzás SZIGORÚAN TILOS! Az iskolánk házirendje értelmében, mely az iskolai táborokra is vonatkozik, a dohányzókra, piásokra, drogosokra a törvény teljes szigorával lesújtunk, zéró tolerancia van! Minden másban alkuképesek vagyunk, ebben nem. Kérjük, erre figyeljetek, ne rontsuk el ezzel feleslegesen a hangulatot. Lesz elég lehetőség arra, hogy tartalmas programokkal jól érezzétek magatokat!

Praktikus tanács mit hozzatok magatokkal:

 • melegítő alsó, felső, esőkabát, széldzseki, pulóver,
 • pólók, rövid és hosszúnadrágok
 • minden napra fehérnemű, zokni 
 • fürdőruha, fényvédőkrém, naptej, szúnyog, kullancs elleni spray 
 • pizsama 
 • törölköző, strandtörölköző
 • papírzsebkendő 
 • fogkefe, fogkrém, fogmosó pohár, szappan, tusfürdő, fésű 
 • tornacipő, papucs, 
 • szennyes zacskó, kisebb hátizsák a programok alkalmára 
 • toll, füzet, zseblámpa 
 • kedvenc játék, kártya, sakk, pingpongütő, hangszer (pl. gitár), stb.
 • gyógyszer (ha szükséges)
 • zsebpénz, költőpénz
 • fényképezőgép saját felelősségre
 • olyan fehér póló, ami nem baj, ha koszos, festékes lesz

 

MÁR CSAK PÁR NAP és:

Letölthető fájlok

doc
Egészségügyi Nyilatkozat Gólyatáborhoz - Vajta 2019
Egészségügyi Nyilatkozat Gólyatáborhoz - Vajta 2019