Hírek, aktualitások
2015. 02. 22. 22:31 | Kirandulások, túrák

Beszámoló a Kőrö-síelésről

 

 

Iskolánk 2015.februárjában 12.-től 16.-ig sítábort szervezett a festői szépségű Murauba Ausztriába. Izgatottan készült mindenki az útra. Síléceket és snowboardokat béreltünk indulás előtt.

Csütörtöki napon volt az indulás, tanítás után. Kettő mikrobusszal mentünk, mert sajnos kevesen jelentkeztek a táborba. A buszokban nagyon vidám volt a hangulat. Az egyiket maga az Igazgató úr vezette, a másikat Jolánkai tanár úr. Velünk jött még Paksi tanárnő és Belecz tanár úr is. A tanulók nagy része a 9.A/Kny, és a 9.B/Kny osztályból érkezett és a 12.osztályból is jött egy tanuló. Összesen 18-an voltunk.

A szállásra este 9-kor érkeztünk meg. Egy hegy tetején, igazi kis osztrák panzió volt. Mellettünk teheneket tartottak…

Másnap reggeli után rögtön a sípályákhoz mentünk Kreischberg felvonóihoz. Csoda szép idő, szikrázó napsütés fogadott. A csúcsra, ami 2200m magasan volt, 10.45-re értünk fel. Ekkor egy kis bemelegítést tartottak a testnevelést tanítók. Majd csoportokra váltunk, sí tudás szerint. Megbeszéltük, hogy 13.00 órakor találkozunk a Riegler Hütténél. Mindenki megkóstolta a helyi specialitást a gőzgombócot. Ebéd után visszatértünk a pályákra és záróráig síeltünk. Besíeltünk minden pályát, kéket, pirosat és feketét is. Többen az ugrató pályákat is. Ezután a Billa áruháznál vásárolhattunk kedvünkre.

A vacsora után nagy közös kártya partik voltak. Senki nem játszott a telefonjával, hiszen ott a hegyen nem volt WIFI … Minden napunk hasonlóan telt, nagyon jól vette mindenki az akadályokat, pedig sokunk lábát egyre jobban szorította a bakancs a sok síeléstől.

Vasárnap este uszodába mentünk Murauba. Két medencéjéből az egyikbe hosszú kanyargós csúszda vezetett, amit mi persze mindannyian kipróbáltunk.

Utolsó nap hétfőn reggel szomorúan csomagoltunk reggeli után. Miután bepakoltunk a buszokba, újra felmentünk a pályákra és még délután 3-ig síelhettünk és snowboardozhattunk. Rövid pihi után fáradtan ültünk be a buszokba és elindultunk Budapest felé. Szinte mindenki elaludt az úton…

Nagyon sok fotó és video is készült (szövegre kattintva megtekinthetőek) erről a négy napról. Örök élmény marad, köszönet a tanároknak a tábor szervezéséért és lebonyolításáért. Az itthon maradottak közül, már többen mondták, hogy jövőre szeretnének csatlakozni. Mi már most várjuk a következő tábort…

Gáspár Boldizsár 9.A/Kny és Gáspár Menyhért 9.A/Kny