Az iskola dolgozói

Ney Krisztina

Gyerekkorom óta rajongok a biológiáért, az élőlényekért, a természetért. Tíz évnyi kutatómunka után kanyarodtam a tanítás felé, mert így másokkal is megoszthatom a szenvedélyemet. Azt szeretném, ha a diákok megértenének valamit a természeti törvények összetettségéből, ha képesek lennének rácsodálkozni az élet jelenségeire. Egy szóval, ha ők is átéreznék, a biológia az egyik legérdekesebb dolog a világon, mert az életről, rólunk szól. A természet törvényeinek megismerése ahhoz is hozzásegitheti a diákokat, hogy megértsék, felelősségel tartozunk a Föld többi élőlénye iránt, rajtunk múlik, hogy az elkövetkező nemzedékeket milyen környezet veszi körül.
Szeretek diákok között lenni, friss gondolkodásuk, fiatalos lelkesedésük mindig felvillanyoz. Véleményem szerint a tanítás akkor lehet sikeres, ha a tanárok partnernek tekintik a diákot és világosan kommunikálják céljaikat. Szívesen elbeszélgetek a diákokkal bármilyen témáról, és nagy megtiszteltetésnek tartom, ha beavatnak gondolataikba.

Miért a Körösi? Mert szimpatikus a diákközpontú szemlélet, mellyel itt találkoztam. Mert számos tanulmányon kívüli program van, ahol a diákok és tanárok közelebb kerülhetnek egymáshoz, ezért szívesen csatlakozom e nagymúltú iskola sokszínű közösségéhez.

Tanított tantárgyak:

Biológia - egészségtan