Az iskola dolgozói

Balogh Rita

Hiszem, hogy a mai világban elengedhetetlenül fontos a mélyebb értelmek, összefüggések meglátása. Hogy tudjuk értelmezni a hallott, illetve látott dolgokat, történéseket. A színház e cél elérése érdekében a legkiválóbb hely.
Táncosi pályámat versenyzőként kezdtem, színpadi tánc kategóriában. Ezt követően a Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem, divattánc szakon, ahol is mestereimtől különböző tánc stílusokat tanulhattam, tökéletesíthettem, a klasszikus balettől egészen a páros táncok szinte valamennyi műfajáig. Jelenleg szintén a Táncművészeti Főiskolán tanulok, immáron klasszikus balett mester szakon.
Ebben az évben hatalmas megtiszteltetés ért az által, hogy lehetőségem adódik, ennek a patinás iskola tantestületének a tagjává válni, és pedagógiai munkát végezhetek, fiatal korom ellenére. A célom, hogy leendő diákjaim lehetőséget kapjanak betekinteni a színház világába, megismerni, mik is történnek a színfalak mögött. Segítséget nyújtani, hogy megismerhessék a tánc és a művészetek világát, és a bennük rejlő csodákat.
Miért a Kőrösi?
Nagyon fontos számomra a gyerek centrikusság. Úgy vélem, alapvető fontosságú, hogy minden diák a maga képességei és egyénisége tükrében legyen terelgetve a maga útján, hogy későbbiek folyamán a lehető legjobb módon bontakozhassanak ki. Úgy érzem, mindezt megtaláltam itt.

Tanított tantárgyak:

Dráma és tánc