Az iskola dolgozói

Juhász Emese

A szülők, pedagógusok célja végeredményben az, hogy a gyerekeink boldog, megelégedett felnőtté váljanak. Ehhez pedig szükséges, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában, ismerjék a bennük rejlő lehetőségeket, és kialakuljon bennük a személyes növekedés, fejlődés vágya.

A pedagógusnak véleményem szerint az egészséges személyiség formálásában van óriási szerepe. Példát mutatni és segítséget nyújtani abban, hogy ki tudjon alakulni a gyerekekben a megelégedettség és boldogság képessége; a hála, elfogadás, alázat, kitartás és optimizmus példáin keresztül.

Számomra azért vonzó a pedagógusi munka, mert egyrészt változatos: egy iskolában minden nap más, a gyerekek és a helyzetek is változnak. A tanítás másrészt kihívásokkal teli: tudást átadni felemelő érzés, de hatékonyan motiválni, inspirálni nem könnyű feladat; különösen a mai világban, amikor a külvilág ezernyi ingerével kell felvenni a versenyt. Ugyanakkor vagyok annyira elhivatott és önmagammal szemben igényes, hogy szeretek jó órát tartani, ezt viszont csak folyamatos készüléssel és megújulással lehet elérni. Bár a tanórák felépítése, levezénylése önálló feladat, a tanítás mégis csapatmunka is; minden osztály egy közösség, aminek kicsit én is mindig részese lehetek.

Célom, hogy megszerettessem a gyerekekkel a kémiát; hogy ne egy „mumus” tárgynak tekintsék, hanem meglássák a szépségét. Ebben úgy vélem segítségemre van az, hogy mindezt egy idegen nyelven keresztül tehetem meg. Segíteni szeretnék a gyerekeknek abban, hogy kihozzák magukból a maximumot, hogy érdeklődő, színes emberekké váljanak. Fontosnak tartom, hogy érezzék, adok a véleményükre, és persze, hogy szeressenek iskolába járni, hiszen ez egy meghatározó szakasz az ember életében.

Miért a Kőrösi?

A Kőrösi amolyan első látásra szerelem volt. Amikor megmagyarázni nem tudod, csak érzed, hogy itt jó lesz. Megfogott az értékrend, a minőségre való törekvés, a lendületesség; érzékelhető volt a tenni akarás és a fejlődés iránti vágy. Mindez pedig párosult egy rendkívül befogadó, elfogadó és barátságos hangulattal, ami bennem bizalmat szült. A bizalom pedig minden gyümölcsöző munka alapja.

Tanított tantárgyak:

KémiaAngol