Az iskola dolgozói

Dora János

A nyelvtanulás egyik alapszabálya az, hogy sosem arra kell koncentrálnunk, amit még nem tudunk. Sokkal fontosabb rámutatni arra, hogy mire vagyunk képesek a már megszerzett tudásunkkal. Nyelvtanárként célom az, hogy a diákok merjenek megszólalni és merjenek véleményt formálni a nyelvórákon, de legfőképp merjenek hibázni, mert hiszem, hogy legtöbbet a hibáinkból tanulhatunk. 

Meggyőződésem, hogy az idegennyelvek és a különböző kultúrák ismerete ablakot nyitnak a világra. Én is az orosz nyelvnek köszönhetően tanultam egyetemi éveim alatt vendéghallgatóként Csehországban, Németországban, később pedig a Szentpétervári Állami Egyetemen töltöttem az egyéves részképzésemet. 

Pályakezdésemet orosz nyelvtanárként jobb helyen el sem tudnám képzelni. A Kőrösi volt az első olyan közoktatási intézmény Magyarországon, ahol magyar- orosz két tanítási nyelvű képzés indult. Itt elkötelezett és tapasztalt szakemberek tanítanak, ideális a munkakörnyezet, érezhető a fejlődés iránti vágy; többek között emiatt is döntöttem a Kőrösi mellett.

Tanított tantárgyak: