Az iskola dolgozói

Guoth-Fridrich Erika

2003-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetemen német és spanyol szakon. Tanári éveim nagy részét a Német Nemzetiségi Gimnáziumban töltöttem, ahol németet , mint idegen nyelvet, német irodalmat és népismeretet tanítottam.  A spanyol nyelvet a Forrai Magániskolában, illetve a Rákóczi Gimnáziumban volt szerencsém oktatni.  Magam is német nemzetiségi gimnázium növendéke voltam annak idején, és akkori iskolám remek tanárai, családias és támogató légköre a mai napig elkísérnek, nem csupán a katedrán.

A tanításban leginkább azt élvezem, hogy a dolgok a diákoknak köszönhetően mindig új megvilágításba kerülnek, amiből én magam is sokat tanulhatok. Inspirál, hogy megtaláljam a rám bízott tanítványokhoz vezető csatornákat, és ezeken át megszerettessem velük az órákat, ily módon magát az adott idegen nyelvet is.  Jó látni, ahogy egy csoport csapattá válik, és közben az elsőre furcsán csengő idegen szavak sokaságából kialakul a kezdetben inkább passzív, majd az egyre aktívabb, sikerélményt okozó nyelvtudás. Megpróbálom rávezetni a diákokat arra, hogy a munkájuk gyümölcse nem csupán egy sikeres vizsga, egy kiváló osztályzat lehet, hanem az élmény, hogy minden újabb idegen nyelv megismerésével egy színesebb, árnyaltabb világ részeivé válhatnak.

Miért a Kőrösi? Nagyszerűnek találom azt a multikulturális közeget, amiben itt tanárnak és diáknak egyaránt lehetősége van  mozogni nap mint nap. Be kell azonban vallanom, hogy leginkább az iskola befogadó és támogató szellemisége, pozitív légköre fogott meg, ami a mai világban ritka kincs. Ennek szeretnék részesévé válni, ezt szeretném pedagógusként is képviselni. 

Tanított tantárgyak:

Spanyol másodnyelvNémet