Az iskola dolgozói

Géber Dóra

AZ ELTE német- és  magyar mint idegen nyelv tanára szakon végeztem. Kezdetben nem tanárnak készültem, de végül a germanisztikai tanulmányaim alatt egyre inkább elkezdett érdekelni a tanítás.

Az egyetem elvégzése után lehetőséget kaptam a Balassi Intézettől, hogy az  egyetemi előkészítő programjukban magyarra taníthassam a külföldi ösztöndíjas hallgatókat, 2015-től pedig a Közép-európai Egyetemen tanítok német nyelvet a hallgatóknak.

Az elmúlt években rengeteg, a világ különböző pontjairól érkező diáknak segítettem a magyar ill. a német nyelv elsajátításában. A többnemzetiségű csoport mindig nagyobb kihívás tanárnak és diáknak egyaránt, hisz több megértést, elfogadást és alkalmazkodást kíván.

 Jól érzem magam multikulturális környezetben, szeretek idegen nyelveken beszélni, az óráim alatt könnyen alkalmazkodom a csoportjaimhoz és igyekszem a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy a diákok játszva, könnyedén vegyék a kihívásokat. Az első órákon az egyik legfontosabbnak tartom az ideális csoportlégkör megteremtését, ami a közös, hatékony tanulás alapja. A nyelvórákon szeretem a változatos munkaformák, a modern oktatási segédeszközök és az új módszerek kipróbálását. A kommunikációs témákat az adott csoport érdeklődéséhez igazítom.

A Kőrösiben megtaláltam azt a multikulturális légkört, amiben jól érzem magam. 

Tanított tantárgyak:

Magyar mint idegen nyelvNémet