Hírek, aktualitások
2016. 12. 10. 21:37 | Kirandulások, túrák

Szardínia szigetén az ERASMUS+ projekt keretében

Lehetőséget kaptunk, hogy részt vegyünk egyERASMUS + projekten, a mesés Szardínia szigetén. Iskolánkból 4 diákunk vett részt az utazáson. 8 napot töltöttünk el a szigeten. Szállásunk Allaiban volt, egy néhai iskolában.

Szinte minden magyar résztvevő számára újdonságvolt az Erasmus exchange utazás. Az út kicsit hosszú volt odafelé, de megérte a látvány és a közösség miatt.

Számos program várt minket, a téma az egészség és egészséges étkezés, életmódról szólt. Dinamikus, rugalmas szervezőkkel volt dolgunk, akik mindezek mellett még kedvesek és toleránsak voltak. Pl. 10-kor kezdődött volna a nap, de látták, hogy képtelen akkor kezdeni a társaság, hisz mindenki 11 körül kelt fel. Allai faluban volt a programok 90%-a.  Eleinte kicsit érdekes volt egy ilyen kis létszámú, a nagyvárostól távol eső faluban lakni 8 napig, de hamar megszoktuk. Rengeteg szardíniai hagyományhoz kapcsolódó ételt, italt kóstoltunk meg, finomak voltak. Szardíniai tradicionális sajtkészitést is megnézhettünk, valamint az egyik szervező anyukájának a segítségével megtanulhattuk a ravioli fortélyait.. Volt lehetőségünk bárányt fejni. Más nemzetek ételeit is elkészítettük egy program keretében. Ezen kívül

minden este nemzeti est volt, minden nap egy-egy nemzet készült a többi résztvevőnek a számukra tradicionális vagy ikonikus ételekből, italokból. Találkoztunk Allai polgármesterével is, Antonioval. Fotózásra is jutott idő természetesen, rengeteg kép készült.

Számunkra egy életre szóló élmény volt ez a bő egy hét. Szerintem minden résztvevő pozitív tapasztalatokkal távozott.