Hírek, aktualitások
2016. 05. 29. 11:19 | Eredményeink

Robotolimpia 2016

2016. május 28-án Hajdúböszörményben került megrendezésre a Közép- Európai Robotolimpia, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 3 robottal indult. Az idei versenyre rekordszámú, 53 db többségében magyar, általános és középiskolás diákokból álló csapat nevezett. A három, szlovákiai területről jelentkező csapattal a Robotolimpia 2016-ban nemzetközi szintre nőtte ki magát, valamint hazánk legnagyobb ilyen jellegű robotika versenye is egyben.

A robotok akadályfutás, szumó, célbadobás, súlyhúzás, és labirintus versenyszámokban mérkőznek meg egymással. A legnagyobb kihívást az összetett verseny jelenti, melynek során ugyanannak a robotnak kell teljesítenie minden versenyszámot, úgy hogy szerkezete csak a célbadobáskor módosítható.

Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása.

A verseny eredményhirdetésekor csapatunk tagjai 11 alkalommal állhattak dobogóra. Három arany, öt ezüst, és három bronzérmet szereztek. A legnagyobb kihívást jelentő összetett versenyben a dobogó mindhárom fokát a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjai foglalták el.

A versenyen elért eredményeink:

RoboGo!: összetett verseny I., célbadobás I., labirintus II. helyezések
Tagjai: Léka Patrícia

*NiceDroid* : összetett verseny II., szumó II., akadályfutás II. helyezések
Tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária

2_Bit : összetett III., labirintus I., célbadobás II., akadályfutás III., súlyhúzás III. helyezések
Tagjai: ifj. Abán Csaba, Poór Lili

A csapat felkészítője Abán Csaba.