Hírek, aktualitások
2013. 10. 25. 23:09 | Eredményeink

"Jó tanuló, jó sportoló" ösztöndíjat kapott diákunk

A III. Kerület Óbuda Békásmegyer Önkormányzata idén is pályázatott hirdetett "jó tanuló, jó sportoló" ösztöndíjra.

A tavalyi évhez hasonlóan, idé is gimnáziumunk egyik 12. évfolyamos tanulója, Pálfi Bence vehette át a díjat, melyet Gyurta Dániel olimpiai-, világ-, és európa bajnok úszónk mellett Bús Balázs a III. kerület polgármestere adott át.

Bence eddigi tanulmányi erdményeihez és a sportban elért sikereihez szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk! Külön köszönet Szentes János Tanár úr fáradozásaiért!

 

Pályafutásom

Versenysportolói karrieremet 2007-ben kezdtem el, a III. kerületi BKV Előre SC kenusaként. Gyorsan a mélyvízbe kerültem, már pár hét felkészülés után megszereztem első Budapest bajnoki címem. Az idő múlásával nőtt a terhelés és az eredmények is jöttek. Többszörös Budapest Bajnok, Országos Bajnok vagyok. 2012-ben kiharcoltam a hazai rendezésű EORV (Európai Olimpiai Reménységek Versenye)-n való részvétel jogát, ahol 4. helyezést értem el, éppen lecsúszva a dobogóról. A 2012/2013-as évben a Magyar Ifjúsági Válogatott tagja voltam. Számtalan edzőtáborban vettem részt, azonban emellett is komoly hangsúlyt fektettem a tanulásra. Év végi átlagom sosem volt 4,0 alatt. A tanulmányaim és sportteljesítményem eredményeképpen idén is abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy immáron 4. alkalommal nyertem el a III. kerületi Jó tanuló, jó sportoló ösztöndíj pályázatot.

Pálfi Bence