Hírek, aktualitások
2013. 09. 24. 22:44 | Kirandulások, túrák

Irány Spanyolország!

NYARALÁS ÉS NYELVTANFOLYAM SPANYOLORSZÁGBAN

Spanyolosok figyelem!

Rudi Bettina tanárnő 2018 nyarára nyelvtanulással egybekötött spanyolországi kiránydulást szervez diákjainknak.

Időpont: 2018. Június 14 – Június 24. (11 nap/8 éj)

Költségek:
Szállás, étkezés (félpanziós ellátás), útiköltség: 73.900 Ft/ fő
Spanyol nyelvtanfolyam (kötelező, 20 órás): 25 €/fő.
Kötelező programcsomag: 140€ + 5.000Ft /fő.
Kaució: 20 €/fő A faházak épségének megőrzése érdekében átvételekor kaució fizetendő, mely - amennyiben nem történt káresemény – átadáskor visszafizetésre kerül.
Végtakarítás: 4 €/fő
Idegenforgalmi adó: 4 €/fő (0,5 €/fő/éj 17. éven felül)
A részvételi díj nem tartalmazza a Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítás árát!

Jelentkezni a IDE KATTINTVA lehet

FIEZTÉSI ÜTEMEZÉS:

Előleg a jelentkezéskor(1. részlet); 25.000,- Ft + 5.000 Ft Sagraga - Határidő 2017. október 22.
2. részlet: – 25.000,- Ft; Határidő:  2018. február
3. részlet: – 23.900,- Ft Határidő: 2018. április

Stornóbiztosítás az előleg befizetésekor köthető, ennek mértéke 5%!


A tanárnő egy korábbi kirándulásáról készült videót itt tekintheted meg:

Fényképek korábbi kirándulásról ITTHelyszín: CALA LLEVADÓ

A környékről:
Festői helyen, a Costa Braván fekszik a spanyol riviéra gyöngyszeme, Tossa de Mar. Leghangulatosabb része a félszigeten fekvő óváros, a Villa Vella, az 1100-as években épült várerődítménnyel. Kávézókkal, hangulatos éttermekkel szegélyezett keskeny utcácskák vezetnek fel a várba, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk.

A nyaralás helyszíne a Tossa de Martól 3 km-re lévő, európai szinten is elsőosztályú, négycsillagos Cala Llevadó kemping. A hely vetekszik egy botanikus kert szépségével. Négy öbölből álló, közel 2 km hosszú, homokos, apró kavicsos strandja pihenést és vízi sport lehetőségeket biztosít.

Szolgáltatások:

  • úszómedence
  • 4 étterem
  • szupermarket
  • sportolási lehetőségek (kosárlabda-, futball-, teniszpálya, pingpong asztalok)
  • bankautomata, posta

A kemping a hegy oldalában teraszos kialakítású, így a gyönyörű panorámának az az ára, hogy a partot részben lépcsőkön, illetve lejtős úton lehet megközelíteni, kb. tízperces sétával.

Utazás
Az utazás légkondicionált, emeletes luxus autóbusszal történik.
Útvonal: Miskolc – Budapest – Pince – Ventimiglia – Perpignan – Tossa de Mar – kemping és vissza. Előzetes egyeztetés alapján - min. 30 fő esetén - egyéb felszállási hely is lehetséges.
Menetidő: Budapestről kb. 24-26 óra. Indulási időpontok a reggeli órákban. Visszaérkezési időpontok az esti órákban. A pontos időpontokról az utazás előtt adunk tájékoztatást.

Elhelyezés
Az elhelyezés 4 vagy 6 fős, egylégterű faházakban történik.
A házak felszereltsége: francia- és emeletes ágy(-ak), takarók, párnák, beépített szekrény, hűtő, ventilátor, mikrohullámú sütő, asztal, székek, poharak.
A faházakban vizesblokk nincs. A férfi és női zuhanyzók, valamint WC-k a faházak közelében találhatók, itt a tisztaság és a meleg víz állandó.
Ágyneműhuzatról és lepedőről az utasoknak egyénileg kell gondoskodniuk.

Féplpanziós ellátás
A félpanzió szervírozása étkezőnkben történik. Az ízletes és tartalmas, magyaros jellegű ételeket magyar szakács készíti. A reggeli időpontja általában 9:00 óra, a vacsora felszolgálása pedig 19:00 órakor történik.

Spanyol nyelvtanfolyam
A nyelvtanfolyamokat a Magyarországi Spanyol Nyelvtanárok Szövetségének támogatását élvezi. Az oktatást spanyol anyanyelvű tanárok végzik, időtartama 20×45 perc. A tanulókat kb. 16-24 fős csoportokba osztjuk. A tanfolyam a spanyol nyelv szeretetére és a spanyol emberek szokásainak megismerésére ösztönöz. A kurzusok beszéd-centrikus, gyakorlatorientált képzések.

Megjegyzés:

programot a Világlátó Utazási Iroda (3525 Miskolc, nagy Imre utca 17.) szervezésén keresztül bonyolítjuk. A túrákat turnusokban szervezik. Minimális turnuslétszám: 50 fő. Az Iroda az utazáshoz szükséges legkisebb utaslétszám hiányában az utazás megkezdése előtt legkésőbb 20 nappal az utazási szerződéstől elállhat. Ebben az esetben a befizetett előleg teljes összege visszajár.


Kedvezményes PROGRAMCSOMAG diákjainknak

Tartalma: Egész napos barcelonai városnézés, Montserrat – Sagrada Família, hajókirándulás, Flamenco- és tapas est. Diákcsoport esetén a részvétel minden tanuló számára kötelező. A programok csak abban az esetben kerülnek megvalósításra, ha az adott turnusban a jelentkezők száma eléri a minimális létszámot.

A programok részvételi díja tartalmazza az utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, belépőt a Pueblo Españolba és a Sagrada Famíliába (tornyok nélkül), valamint egy hajójegyet. A Sagrada Família belépőjét előre kell foglalni, ezért ennek a költsége a részvételi díjjal együtt fizetendő, de legkésőbb indulás előtt 30 nappal. 30 napon belüli jelentkezés esetén a belépőt nem tudjuk garantálni. A többi program részvételi díja euróban fizetendő a helyszínen.
Csoportos egyeztetéssel a programok változhatnak, de a felmerülő külön igény szerinti belépőket a részvételi díj nem tartalmazza.

BARCELONA
Az egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés keretében megtekintjük többek között a Sagrada Famíliát, a Güell-parkot (a program ára tartalmazza a belépőt), a Gaudi házakat (Casa Batlló, Casa Milá), a Montjuic-ot, a Pueblo Espaňol-t (spanyol skanzen, a program ára tartalmazza a belépőt), az olimpiai stadiont, a Ramblast, a Gótikus negyedet és a Fuentes de Montjuic-ot (szökőkút zene-és fényjátékkal). A szabad program keretében megtekinthető a a Camp Nou (kb. 23 €/fő), Picasso Múzeum, az Akvárium, a Panoptikum és a Tengerészeti Múzeum.

MONTSERRAT – SAGRADA FAMILIA
Az egész napos kirándulás első felében elutazunk a katalánok legszebb zarándokhelyére, a Montserrati Kolostorhoz. Ebben a bencés rendi apátságban látható a világ egyik leghíresebb Fekete Madonnája. Ezt követően Barcelonába látogatunk, ahol a Sagrada Famíliát tekintjük meg. Mivel a belépőt előzetesen kell foglalni, az előfoglalási díj 5000 Ft/fő, mely a részvételi díjjal együtt fizetendő, de legkésőbb indulás előtt 30 nappal. 30 napon belüli jelentkezés esetén a belépőt nem tudjuk garantálni. A lefoglalt belépő nem mondható le, ezért az utazás lemondása esetén az ára nem téríthető vissza.

HAJÓKIRÁNDULÁS
Tossa-i heti kirakodóvásárral egybekötött hajókirándulás. A piacot követően Tossa-ból a szomszédos városba, Lloret de Marba hajózunk át, ahol néhány órás szabadidő keretében lehetőség van strandolni, vásárolni, várost nézni. A délutáni órákban visszahajózunk a kempingbe.

FLAMENCO- ÉS TAPAS EST
Svédasztalos tapas est (helyi gasztronómiai specialitások) korlátlan étel- és italfogyasztással (sangría, üdítők), XVI. századi kúriában, majd 2,5 órás élő, flameco-show profi táncosokkal.

FAKULTATÍV PROGRAMOK

MARINELAND - delfinárium és csúszdapark
Egész napos strandolási és csúszdázási lehetőség állatbemutatókkal (fóka-, papagáj- és delfinshow).
kb 28 €/fő.

PORT AVENTURA
Saoluban található Európa egyik legnagyobb vidámparkja, amely vetekszik a párizsi Disneyland-del. Az Universal Stúdió által épített, 5 részből (Mediterránia, Polinézia, Kína, Mexikó, Vadnyugat) álló park hullámvasútjai és szórakoztató showműsorai felejthetetlen élményt nyújtanak.
kb 66 €/fő.

GERONA
Gyalogos városnézés a középkor hangulatát idéző Geronában, idegenvezetővel. Az ezer ostrom városának nevezik, hiszen stratégiailag fontos szerepet töltött be a történelem folyamán. Sokszor cserélt gazdát, így számos kultúra nyomta rá a bélyegét - sétánk során ennek nyomait derítjük fel.
25€/fő.