Az iskola dolgozói

Poros Tibor

Az egész életem a tanulásról és a tanításról szól: vagy tanulok, vagy tanítok. Mit jelent számomra a tanulás? A tanulás, keresés: az igazság állandó keresése. A tanulás, nyitottság: nyitottság a végtelenre, a teljességre. Nem vagyok befejezett. Egész életemben nyitottnak kell lennem a végtelen, a világ és önmagam felé. A tanulás tudatos növekedés, amit tanulok, szabadon építhetem be az életembe. A tanulás nem cél, hanem csak eszköz számomra, hogy teljesebb életet élhessek. Sokat tanulok a tanításról, és tanítva sokat tanulok a diákjaimtól.

Mit jelent számomra a tanítás? Tanárként nagy ajándék számomra látni a diákjaimat felnőni, látni miként fedezik fel a világot, megélni, hogy minden diákom egyedi és megismételhetetlen.

Tanítás során gyakran a problémamegoldást állítom középpontba.  Ennek során a diákok nagyobb önállóságot kapnak, ezért motiváltabbak a megoldás során. Tanárként olyan környezetet biztosítok, amelyben a diákok szabadon képesek alkotni. A tanulók maguk építik fel azt az utat, amely végül egy probléma megoldásához vezet. A megoldás során folyamatosan kell a társaikkal megosztani mindazt, amit elértek. Ez a komoly munka a felnőtté válásuk részévé válik. A valós élet megannyi ismeretlen problémáját nagyobb hatékonysággal lesznek képesek megoldani.

Miért a Kőrösi?

Hiszem, hogy fejlődhetem. Az iskola nyitott, barátságos és őszinte közege ragadott meg először. A kollégákat érdeklődő, felkészült és vidám emberekként ismertem meg. Ezeket az értékeket szeretném a mindennapjaimban is megélni, tanulni és tanítani. 

Tanított tantárgyak:

FizikaMatematikaAngol