Az iskola dolgozói

Mihályi Adrienn

Napsütötte júliusi délután léptem át először a Kőrösi kapuját. Mivel én is egy nagy múltú gimnáziumba jártam, rögtön otthon éreztem magam a sok diákot látott falak között. Ami itt más, hogy a Kőrösiben többféle kultúrájú diák tanul, ahogy ez már a bejáratnál megmutatkozik. Nagy öröm volt ezt megtudnom, hiszen gyerekkorom óta vonz a világjárás, az világ összes nemzeteinek megismerése, azok dalaival, ételeivel, tájaival, történeteivel.

Most lehetőségem lesz hasonló érdeklődésű diákokkal, kollégákkal együtt dolgozni.

A kultúrák megismeréshez az első kapu számomra a német nyelv volt. Annyi mindent kaptam már diákként azáltal, hogy használni tudtam. Információkat Németországról, Ausztriáról, Svájcról, utazásokat, barátságokat, élményeket, gimnazistaként nyári munka lehetőséget, filmek, dalok, eredeti nyelven való élvezetét, mosolyokat, bíztatást, magabiztosságot, nyitottságot.

Német nyelvtanárként ezt szeretném megmutatni a diákjaimnak. Hiszen szerencsémre egy idegen nyelv megtanulásában tudom segíteni őket, és ez kapukat nyit, élményt ad. Egyik tanítványom, egy nagyvállalat vezérigazgatója tükrözte vissza tapasztalataimat: „Tudja Adrienn, ha egy megbeszélésen Bécsben angolról németre váltok, valahogy mindig kellemesebb hangulatú lesz és jobb eredménnyel zárul a tárgyalás.”

Azért választottam a Kőrösit, mert az volt a benyomásom, hogy itt fontos a nemzetköziség, a folymatos fejlődés, fejlesztés. Szerencsére ez így is van, emiatt szeretek itt dolgozni. És természetesen az itt tanuló rokonszenves diákok és  segítőkész kollégáim miatt, akikre mindig számíthatok.

Tanított tantárgyak:

MentálhigiénéNémet