Az iskola dolgozói

Rudi Bettina

A spanyol nyelv és kultúra szeretete gimnázium után Madridba repített, ahol au-pairként dolgoztam egy évet egy spanyol családnál. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen módon magaménak tudhatok egy kis szeletet a spanyol világból, és örülök, hogy a tanítás során folyamatos kapcsolatban lehetek vele.  

A magyar mint idegen nyelv tanítása mindig is csábított, mivel egy merőben más szemléletet kíván. Munkám során mindig igyekszem segítségül hívni az angol, spanyol és az orosz nyelv rendszerét is.  Úgy gondolom, hogy magyart tanulni nagy kihívás, de egyben kiváltság is.

Korábban két évet óraadóként tanítottam az erzsébeti Kossuth Lajos Gimnáziumban, amely megerősített abban, hogy a tanítás az én utam. Volt tanáraimtól/kollégáimtól nagyon sokat kaptam mind szakmailag mind emberileg.

A nyelv és a tanítás maga számomra az energiát jelenti, amely hiszem, hogy ragadós, így célom, hogy minél több diákot „megfertőzzek”. Nyelvtanárként törekszem továbbá arra, hogy a néha szigorúnak tűnő elvárások mellett a diákjaim jól érezzék magukat a spanyol vagy a magyar nyelv és kultúra által teremtett környezetben, valamint olyan tudásra tegyenek szert, amit később kamatoztatni tudnak az életben.

Nyelvtanulási és egyben életfilozófiám is, hogy „Nincs kudarc csak késleltetett siker.”

 

A Kőrösi Gimnázium számomra egy nyelvi paradicsom, aminek örülök, hogy én is a részese lehetek.