Az iskola dolgozói

Lelkes Lívia

Bár Magyarországon születtem, életem legnagyobb részét Amerikában éltem. Ott jártam iskolába, ott végeztem az egyetemet és ott dolgoztam hosszú éveken át. Most hazatérve, az ott megszerzett tudást szeretném átadni a magyar fiataloknak. Célom, hogy ne csak az angol nyelvet fejlesszük, hanem ismerjük meg az Újvilágot; a másféle kultúrát, zenét, életet, a gondolkodást, hogy evvel teljesebbek legyenek az ismereteik, bővüljön a világképük, mert manapság nagy szükség van rá, hogy mindenhol megtalálják magukat. 
És még egy: a tanítás azért is jó dolog, mert nemcsak a tanár adja át a tudását, hanem a diákoktól kapni is lehet. Én nagyon örülök, hogy magyar diákok között lehetek!


„To be a philosopher: is not merely to have subtle thoughts, nor even to found a school, but so to love wisdom as to live according to its dictates, a life of simplicity, independence, magnanimity, and trust.”
Henry David Thoreau

„Filozófusnak lenni: ez nem csak annyit jelent, hogy fennkölt gondolataink vannak, vagy iskolát alapítunk, hanem azt, hogy úgy szeretjük a bölcsességet, hogy parancsa szerint egyszerűségben, függetlenségben, nagylelkűségben és bizalomban élünk.”


(Fordította: Szöllősy Klára)Tanított tantárgyak:

Angol