Az iskola dolgozói

Tóthné Sulcz Mária

Középiskolai tanulmányaimat és ez egyetem első éveit Havannában végeztem, így „természetes”, hogy a spanyol nyelvet választottam hivatásomnak. Igen, a nyelvet, de bármily furcsának tűnik is, nem a tanári pályát. Tanár szakon végeztem ugyan, de éveken át komoly dilemmát jelentett számomra, hogy a katedrát válasszam-e, amire diplomám feljogosított, vagy a civil életben hasznosítsam nyelvtudásom. E dilemmának egyetlen oka volt , hogy világ életemben tartottam az itthoni iskoláktól, itteni tanáraimtól.
Ha a tanításra gondoltam, egyetlen cél lebegett a szemem előtt: tőlem bizony ne féljenek a diákjaim! Gyomorgörccsel nem lehet tanulni!
Az élet úgy hozta, az utóbbi 20 évben tanítok. Munkámat missziónak tekintem, úgy vélem, könnyen kaptam a nyelvtudást, cserébe most nekem kell e csodálatos nyelvet megszerettetnem tanítványaimmal.
Tanítottam nyelviskolákban, főiskolákon, ám a gimnáziumok légköréhez semmi sem hasonlítható. Rengeteg szeretet kaptam diákjaimtól az elmúlt évtizedekben. Ők erősítettek meg abban, hogy még is jól döntöttem, amikor ismét átléptem az iskolák kapuját, immár tanárként.
Hadd bátorítsam a fiatalokat : „Kedvet hozzá, s menni fog.”
A spanyol nyelv nem könnyű, de izgalmas és gyönyörű! Ráadásul a mai világban az angol vagy a német mellett, bizony, egyre inkább szükséges egy latin nyelv ismerete is, hogy fiataljaink nagyobb eséllyel indulhassanak az egyre nagyobb elvárásokat támasztó CSUPA NAGYBETŰS ÉLETBE.

Tanított tantárgyak:

Spanyol