Az iskola dolgozói

Komáromi Ede

Gyermekkoromtól fogva örömömet leltem a különféle mozgásformák elsajátításában és ezeknek a versenyhelyzetekben való alkalmazásában.

Élveztem, amikor pontosan oda tudtam rúgni, dobni, ütni a labdát, ahová akartam, vagy hátra szaltót ugrottam, vagy meg tudtam csinálni egy birkózófogást küzdelem közben.
 Ugyanakkor láttam, hogy ez nem megy mindenkinek könnyen, és nem okoz mindenkinek boldogságot. Így én már 12 évesen arra gondoltam, hogy egyszer majd sok embernek megtanítom azokat a technikai és taktikai ismereteket és persze fejlesztem az erejüket, gyorsaságukat és állóképességüket, amelyeknek a birtokában alkalmassá válhatnak a sikeres élménydús sportolásra.
 10 évesen kezdtem el birkózni, amiben 12 évesen diák korosztályos magyar bajnok lettem, majd utána szinte minden évben megnyertem az utánpótlás országos bajnokságokat és 2004-2010 között a felnőtt birkózó válogatott tagjaként
négyszer állhattam fel a dobogó tetejére a legrangosabb hazai erőpróbán, az Országos Bajnokságon, ill. részt vehettem Európa- és Világbajnokságon.
 2008-ban az Egyetemi Birkózó Világbajnokságon bronzérmes lettem. 2007-2015-ig a
németországi csapatbajnokságban (Bundesligában) birkóztam vendégjátékosként, ezen idő alatt volt szerencsém részben elsajátítani a német nyelvet és kultúrát.
 Időközben nappali tagozaton elvégeztem az egri EKF-án a testnevelő tanári szakot, majd 2009-ben a TF-en egyetemi diplomát szereztem.
 
2010-2018-ig egy általános iskolában és gimnáziumban tanítottam 5-12. évfolyamon, ill. időközben egy évet Ausztriában dolgoztam testnevelőként egy általános iskolában.
 Most pedig a Kőrösiben a célom, hogy a diákokat egészséges életmódra segítsem, élménygazdag mozgásformákkal megismertessem, ill. szeretném, ha a különböző testmozgásokon keresztül felfedeztethetném velük saját testük előnyeit (erejét, gyorsaságát, állóképességét, ügyességét), hátrányait, korlátait és hiányosságait.
Azt gondolom, hogy testnevelő tanárként mi vállalunk felelősséget a nemzet jó kedvéért, egészségéért, munkabírásáért és mindenért, amit a sporton keresztül kaphatnak.
Boldogsággal töltene el, ha a kezem alól kikerült tanuló jó kiállású, szép testtartású, reális önképük alapján önbizalommal teli felnőtté válnának.

Tanított tantárgyak:

Testnevelés és sport