Az iskola dolgozói

Márton-Takács Mária

Az iskola feladata, hogy a diákokban felkeltse a tudás iránti vágyat, megtanítsa, hogy önmaguk fedezzék fel a világ dolgait a maguk változatosságában és összefüggéseiben. Megértesse a fiatalokkal, hogy jó érzéssel fogja eltölteni őket, hogy egyetlen nap sem vész kárba, melyen tanulnak valamit.

Pedagógusként kihívásokkal, változatos feladatokkal, helyzetekkel találkozunk nap, mint nap. Mi is tanulunk magunkról, másoktól és nem utolsó sorban a diákoktól. Ezért a kölcsönös megbecsülés, emberség és megértés, elengedhetetlen feltétele az eredményes közös munkának.

Számomra a spanyol nyelv- és a kultúra olyan, mint Csukás István mesehősének, Gombóc Artúrnak a csokoládé. Minden csokoládét szeret, amit csak készítenek a világon. Én is minden módon törekszem használni: olvasni, beszélni, hallgatni, tanítani, fordítani a spanyol nyelvet. Szeretem felfedezni az országot, és szívesen viszem magammal diákjaimat is. És ezt az életérzést, ezt a nyelv és kultúra iránt érzett derűt szeretném a diákjaim felé átadni.

Miért a Kőrösi?
Fiatalos, lendületes, barátságos és elfogadó tanári légkör, színes diák egyéniségekkel tarkított folyosók, a fejlődést szem előtt tartó vezetőség, és nem utolsó sorban a szellemi háttér, számomra meggyőző érvek, hogy csatlakozzak ehhez a csapathoz.


Tanított tantárgyak: