Az iskola dolgozói

Balogh Lili

A gyerekek olyan korban kerülnek hozzánk, amikor minden egyes hatás formálja még őket. Ez nagyon izgalmas feladat és egyben hatalmas felelősség nekünk, tanároknak. Amikor én voltam ennyi idős, akkor néhány, számomra meghatározó pedagógus megszerettette velem a tanulást. Nemcsak a saját tantárgyát vagy egy-egy témát, hanem magát a tanulást. Kiváncsiságra tanítottak és arra, hogy bármi újat tanulok, azzal több leszek. Én is ilyen pedagógus szeretnék lenni.

A magyar mint idegen nyelv tanítása különösen közel áll hozzám. Fontos számomra, hogy minél hasznosabb tudást adjak át, amit a diákok kilépve a teremből a mindennapjaikban tudnak hasznosítani és elősegíti az integrációjukat is. Ennek érdekében igyekszem változatos, izgalmas nyelvórákat tartani, ahol a légkör felszabadult, és a diákok mernek véleményt formálni, beszélgetni, hibázni. Ezeken az órákon próbálom átadni azt a lelkesedést és érdeklődést, amivel én is fordulok a nyelvekhez, mert úgy gondolom, hogy a kíváncsiság a legjobb motiváció.

Azért döntöttem a Kőrösi mellett, mert szerettem volna egy igazán jó szakmai csapatban dolgozni, és nagy vonzerő volt, hogy a Magyar Iskola magyar mint idegen nyelv tanári csapata ilyen nagy. Gyors és hatékony kommunikációt vártam kreatív és elkötelezett szakemberek között, de minden várakozásomat felülmúlta az a lendület és nyitottság, ami most a Magyar Iskolát jellemzi. 

Tanított tantárgyak:

Magyar mint idegen nyelv