A Gimnáziumról

Híres diákok

...

Dr Trócsányi László

Dr Trócsányi László

magyar jogtudós, ügyvéd, diplomata, egyetemi tanár. Kutatási területe az összehasonlító alkotmányjog, a közjogi bíráskodás, a közjogi (közigazgatási) bíráskodás és az európai közjog, ezen belül a nemzeti alkotmányjog és az európai integráció kérdése. 2000 és 2004 között Magyarország brüsszeli nagykövete, 2007-ben az Alkotmánybíróság tagjává választották. Tisztségét 2010-ig töltötte be, amikor kinevezték Magyarország párizsi nagykövetévé. 2014. június 6-án Magyarország igazságügyi miniszterévé nevezte ki Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára.
Koltai Lajos

Koltai Lajos

Balázs Béla-díjas és Kossuth-díjas operatőr, rendező 1946. április 2-án született Budapesten. Olyan legendás filmek fűződnek nevéhez, mint a Megáll az idő, a Találkozás Vénusszal, a Csodálatos Júlia és az Oscar-díjas Mephisto. A Maléna című filmért a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjra jelölték. Első rendezése a Kertész Imre műve alapján készült Sorstalanság volt 2005-ben, ezt követte az Este 2007-ben. Tagja az Oscar-díjat osztó Amerikai Filmakadémiának, az Amerikai Operatőrök Egyesületének, az Amerikai Rendezők Szövetségének.
Göncz Kinga

Göncz Kinga

2009 júniusa óta vagyok európai parlamenti képviselő, a testület második legnagyobb frakciójának, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége nevű politikai csoportnak a tagja. Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság egyik alelnökeként a tagállamok közötti együttműködés elmélyítéséért dolgozom többek között a terrorizmus elleni harc, a bevándorlás-politika és menekültügy, az emberi és benne a kisebbségi jogok védelmének területén.
dr Bakonyi Tibor

dr Bakonyi Tibor

1989 óta Országgűlési képviselő, 1997 óta a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, 1994-2007 között országgyűlési képviselő; 2002-2006 között Budapest főpolgármester-helyettese; 2007-2010 a Fővárosi Gázművek Rt. vezérigazgatója
Buda Gábor

Buda Gábor

Budapesten születtem 1974 januárjában, a Ferencvárosban, azon belül pedig a József Attila lakótelepen nőttem fel. Az általános iskolákat több intézményben végeztem el, mert igen mozgékony és hiperaktív -na, jó- rossz gyermek voltam, már ami a viselkedést illeti, mert egyébként a tanulmányaimmal sosem volt baj.
Dobó (Kovács) Kata

Dobó (Kovács) Kata

A színészmesterség alapjait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán sajátította el. Kétszer halasztott, végül csak az első évfolyamot végezte el, majd az Amerikai Egyesült Államokba utazott.